Afbeelding
Foto: G. van Leyenhorst

Zeebodem Autocross

maandag 20 mei 2024 11:00

In het Pinksterweekend worden er in Zeewolde twee autocrossen verreden. Op zaterdag 18 mei de Boeren Pitstop Autocross en op maandag 20 mei (2e Pinksterdag) de Zeebodem Autocross. De evenementen vinden plaats aan het Erkermederpad 2 (vlakbij de brug naar Nijkerk).

De wedstrijden beginnen om 11.00 uur. De route naar het crossterrein is met pijlen aangegeven. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Bij deze gezellige happening is er natuurlijk ook voldoende catering aanwezig. Naast het bezoek van de wedstrijden, is er ook de mogelijkheid om in het rennerskwartier kennis te maken met de rijders en hun voertuigen te bekijken.

Bij de Boeren Pitstop Autocross komen de Mini Buggys en de spektakel klassen aan de start, zoals aangepaste straatauto’s, de snelle Kevers, de Driewieler klasse en de Duo Sierra’s.

De Zeebodem Autocross staat geheel in het teken van de snelheid. Er is een vol programma met de Regio klasse, de Standaard KNAF klasse en de Toerwagens. Daarnaast de Junior klasse en de Juniorbuggy’s. Het absolute hoogtepunt van de dag zijn de wedstrijden in de Sprintklassen.

Iedereen rijdt drie manches en de beste deelnemers mogen aan de finale deelnemen.

De organisatie, Stichting Racing Team Holkerveen, is er in geslaagd om de toegang tot het evenement betaalbaar te houden. Mits onder begeleiding van een volwassene is de toegang voor kinderen onder de 12 jaar gratis. Vanaf 12 jaar kost het 10 euro per persoon.

Locatie