Afbeelding
Foto: Pexels

Bekeuringen uitgedeeld voor rijden onder invloed

112

ZEEWOLDE – Een automobilist viel op toen hij op 23 februari om 20.00 uur nogal slingerend over de Slingerweg reed.

Tijdens een controle kon de 22-jarige bestuurder moeizaam uit zijn woorden komen. Het vermoeden van alcoholgebruik werd bevestigd toen de politie hem onderwierp aan een blaastest. Het bleek dat hij tweemaal zoveel had gedronken als wettelijk is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na te zijn verhoord kon hij te voet het bureau verlaten.

Op dezelfde locatie werd een paar minuten later een andere personenauto gecontroleerd. Hierbij rees het vermoeden dat de 21-jarige bestuurder uit Zeewolde drugs had gebruikt. Een speekseltest gaf ook een positief resultaat. De bestuurder werd overgebracht naar het politiebureau waar een GGD-arts bloed heeft afgenomen. Als de uitslag bekend is, zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Dezelfde avond om 20.35 uur werd tijdens een controle op de Erkemederweg een 38-jarige bestuurder staande gehouden. Hij gaf direct toe gedronken en geblowd te hebben. Een blaas- en speekseltest bleken beide positief. De bestuurder werd overgebracht naar het politiebureau waar bloed werd afgenomen door een GGD-arts. Als de uitslag bekend is zal proces-verbaal worden opgemaakt.