Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Vliegeren blijft leuk!

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE – Zon, wind, strand, een patattent en een ijskraam; alle ingrediënten voor een geslaagd Vliegerfestijn voor de hele familie waren aanwezig, afgelopen zondag op het Lanterstrand.

In tegenstelling tot vorig jaar toen er geen zuchtje wind stond, konden de vliegers nu wel de lucht in. Al had het voor de echte vliegeraars nog wel iets harder mogen waaien. Ook kon er deze editie kennis gemaakt worden met wingsurfen, een nieuwe sport, waarbij je op een plank met een opblaaszeil het water op gaat. Een aantal durfden het aan en hadden zich ingeschreven voor de gratis workshop. Vanwege de koude aanloop naar deze dag hielden de meesten het bij toekijken en informatie ophalen.

Het aangename weer trok een aardig publiek naar het nieuwe strand bij de Polderwijk. Veel om gewoon naar het spektakel te kijken en op het strand van het zonnetje te genieten, anderen, vooral veel gezinnen, om een eigen vlieger op te laten. Of beter gezegd, proberen op te laten, want vliegeren bleek in veel gevallen moeilijker dan het lijkt.

Een tweetal professionele vliegeraars uit Eemnes en Arnhem lieten met hun zelfgemaakte vliegers zien hoe het moest. Zij waren uitgenodigd door Take Off Outdoor Events, die samen met Puur Zeewolde het Vliegerfestijn organiseert. “Zij vonden het heel leuk om hier te vliegeren”, vertelt Mike Verwater van Take Off Outdoor Events. “Vooral ook vanwege de mooie locatie zo vlakbij het Tulpeiland. Een ideale plek voor het vliegerfestijn. Naast dat het mooi is, is er volop ruimte en het waait hier bijna altijd.”

Voor de sfeer hingen er 17 vliegers continue in de lucht, wat voor een kleurrijk schouwspel zorgde. Tussendoor liet Mike andere, grotere vliegers op. Verreweg de meeste vliegers heeft hij zelf gebouwd. Iets wat fervente vliegeraars in het verleden veel deden. “Helaas wordt dat steeds minder.” Met het Vliegerfestijn hoopt hij mensen weer kennis te laten maken met het vliegeren, zodat het event uitgroeit tot een ouderwets groots Vliegerfestijn.

Afbeelding
Afbeelding
Ook werden er workshops Wingsurfen gegeven
Een ijsje gaat er altijd in op zo'n zonnige dag!