Afbeelding
Foto: Woonpalet

Constructieve samenwerking Huurdersbelangen Zeewolde en Woonpalet bekrachtigd

Algemeen

ZEEWOLDE - Met het op 6 juli ondertekenen van de geactualiseerde samenwerkingsovereenkomst bekrachtigen Jan Zwaan, voorzitter Huurdersbelangen Zeewolde en Gerrit Bos, directeur-bestuurder Woonpalet de constructieve samenwerking tussen beide organisaties.

In de Wet op het Overleg Huurders Verhuurders ligt vast dat en hoe de huurdersorganisatie en de verhuurder met elkaar in overleg moeten. Los van deze wettelijke verplichting zien beide organisaties het overleg vooral als dé manier om elkaar scherp te houden in de gezamenlijke taak om het goede te doen voor de huurders. “Juist met alle thema’s die nu op ons afkomen zoals verduurzaming, energiearmoede en stijgende huurprijzen, hebben we elkaar meer dan ooit nodig”, aldus Jan Zwaan.

Gerrit Bos: “Het is plezierig vast te kunnen stellen dat de samenwerking goed is. En het is mooi dat nu ook met het tekenen van de overeenkomst ceremonieel te benadrukken.”

Optimale samenwerking

De geactualiseerde overeenkomst heeft als doel samenwerking, communicatie en onderling overleg zo goed mogelijk te laten verlopen. “HBZ en Woonpalet streven naar een optimale samenwerking waarin respect voor elkaars standpunten en wederzijdse doelstellingen uitgangspunt zijn.”

HBZ

Huurdersbelangen Zeewolde (HBZ) bestaat sinds 2001 en behartigt de belangen van alle huurders. Het bestuur bestaat uit vijf leden, elk met hun eigen expertise. Alle huurders in Zeewolde zijn automatisch lid en kunnen bij HBZ terecht met allerhande vragen over het huren in Zeewolde. Zie ook www.huurdersbelangenzeewolde.nl.