Afbeelding
Archieffoto: Zeewolde Actueel

Nacht van Zeewolde: waar het hele dorp voor samenkomt!

· leestijd 1 minuut Algemeen Instagram

ZEEWOLDE - In de bijna 40 jaar dat Zeewolde bestaat zijn er een aantal mooie tradities opgebouwd. Zoals bijvoorbeeld Zeewolde bij de Pinken, tevens het oudste dorpsfestijn, en de Havendagen, maar ook de Nacht van Zeewolde, hét familiefeest dat dit jaar op vrijdag 18 augustus plaatsvindt, is een niet te missen evenement.

De Nacht van Zeewolde is ontstaan vanuit de ondernemers als bedankje aan de inwoners voor hun lokale inkopen. Het is nog een van de weinige evenementen die door de ondernemers aangeboden wordt. “Dat is dan toch minimaal een drankje waard!”, aldus de ondernemers, die uitkijken naar de komende ‘Nacht’. “We hopen dat het een drukke en vooral gezellige nacht wordt.”

Tijdens de Nacht van Zeewolde is het feest in de winkels. Rode lopers worden uitgelegd en de klanten worden onthaald met een hapje en een drankje. Ook zijn er tal van leuke koopjes te scoren. Sinds een aantal jaren zijn de Koopjesdagen aan het evenement toegevoegd, waarbij de ondernemers ook vrijdags overdag en zaterdags uitpakken met aantrekkelijke aanbiedingen.

De Nacht van Zeewolde vindt altijd plaats op de laatste vrijdag van de zomervakantie, net voordat voor velen het dagelijkse ritme weer begint. Met muziek en gezellige terrasjes op bijna elk plein is ‘de Nacht’ dan ook de ideale gelegenheid voor een Meet & Greet, waarbij buren, vrienden en familie elkaar ontmoeten en hun vakantie-avonturen delen onder het genot van een hapje en een drankje.

Dankzij de inzet van de ondernemers van Winkelhaven Zeewolde is de Nacht van Zeewolde het feest geworden waarvoor het hele dorp in beweging komt. Bewonderingswaardig is dat het evenement ondanks de hoge organisatiekosten nog steeds kosteloos te bezoeken is. Met een rijk programma vol evenementen, muziek en entertainment voor zowel jonge als volwassen bezoekers hebben zij ook dit jaar weer hun uiterste best gedaan om van de aankomende editie een onvergetelijk spektakel te maken.

Het programma begint al vroeg in de middag met een bridgedrive om 15.00 uur in het Ravelijn, op de oude locatie van de bibliotheek. Om 16.00 uur gaat het unieke evenement ’24 uur wasmachine zitten’ van start op de Open Hof. Vervolgens wordt om 18.00 uur het Kerkplein geopend, gevolgd door een bingo-evenement bij de Bakker Bart - Winkeltjes om 19.30 uur. Rond 20.00 uur barst ‘de Nacht’ verder los op de diverse locaties in het centrum.
Voor meer informatie en het programma zie ook: www.winkelhaven.nl