Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Levi Meijer: de eerste baby geboren in Zeewolde in 2024

· leestijd 2 minuten Algemeen Instagram

ZEEWOLDE – Het nieuwe jaar was amper twee dagen oud toen het gezin van Renko Meijer en Sylvana Sweeren en dochter Fenna (2) werd verblijd met de geboorte van een zoon; Levi. Hiermee is Levi de eerste baby die in 2024 op Zeewolder bodem geboren is. Een bijzondere bijkomstigheid is dat de geboorte plaatsvond in een jubileumjaar, aangezien Zeewolde dit jaar haar 40-jarig bestaan viert.

Levi kwam op 2 januari om 20.10 uur ter wereld na een perfect verlopen zwangerschap. “Ik heb helemaal nergens last van gehad. Natuurlijk werd het wel zwaar tegen het einde, maar ondanks dat kon ik tot op het laatste moment van alles blijven doen”, vertelt moeder Sylvana. ”Met 39 weken ben ik zelfs nog met Fenna naar peutergym geweest.”

Sylvana was oorspronkelijk uitgerekend op 26 december 2023. Met de verjaardag van dochter Fenna op 12 december en de feestdagen in het vooruitzicht, hoopten Sylvana en Renko dat de bevalling nog even op zich zou laten wachten. En die wens kwam uit. Pas op de tweede dag van het nieuwe jaar begonnen de weeën. Daarna volgde een bevalling waar veel aanstaande moeders voor zouden tekenen. “Na het avondeten heeft Renko Fenna naar bed gebracht en ben ik snel nog even naar boven gegaan om haar een kusje te geven. Rond tien voor acht stond verloskundige Guusje van Verloskundigen Zeewolde voor de deur en om tien over acht was Levi er!”, aldus de trotse moeder, die zelf ook niet had verwacht dat het zo snel zou gaan. Het idee was eigenlijk om in bad te bevallen, maar de baby had haast. Renko: “Het bad stond zo goed als klaar, het moest alleen nog gevuld worden met water, maar dat zou te lang duren!”

Met een gewicht van 3760 gram en een lengte 49 cm, was de prachtige uitkomst van de snelle bevalling een wolk van een zoon!

Zijn grote zus Fenna had niets meegekregen van de drukte rond de geboorte; zij sliep als een roos. De volgende ochtend wachtte het grote cadeau waar ze door haar papa en mama al een beetje op was voorbereid: een baby. “Ze wist dat er een baby zou komen omdat ze een nieuwe kamer had gekregen zodat de baby op haar oude kamer kon. Fenna reageerde superblij op haar nieuwe broertje en overlaadde hem met knuffels en kusjes.”

Kraamverzorgster Ester kwam in huis om het gezin tijdens de kraamdagen te ondersteunen. “Ze was heel ervaren, dat was fijn.” Alles ging goed tot het moment dat Levi voeding begon terug te geven. “Daar schrokken we van, want Fenna is na haar geboorte opgenomen geweest vanwege een verborgen reflux. Dat was een heel nare periode. We waren bang dat dit ook met Levi zou gebeuren. Ik kreeg al flash backs, maar gelukkig kwam het bij hem snel goed.”

Het kraambezoek met de vele cadeaus van Zeewolder ondernemers was een grote verrassing voor Sylvana en Renko, die nu acht jaar in Zeewolde wonen. Renko komt van oorsprong uit Almere, Sylvana groeide op in Oosterhout. Beiden werken fulltime in Amsterdam en dochter Fenna werd geboren in het ziekenhuis in Harderwijk, waardoor deze eerste babytraditie al die jaren aan hun voorbij is gegaan. “We hoorden van onze verloskundige dat onze baby kans maakte om de eerste baby van Zeewolde te zijn en dat we daarmee dan in de krant zouden komen. Toen zijn we maar even op internet gaan zoeken wat dat inhield”, vertelt Renko lachend.

Hoewel je iets kunt verwachten door te lezen, is de verrassing altijd groot als Zeewolde Actueel binnenkomt met een mand vol schattige, mooie, smakelijke, sportieve, handige en ontroerende cadeaus, aangeboden door betrokken en enthousiaste lokale ondernemers. “Jeetje, komt er nog meer?”, vroeg Renko toen de redacteur voor de derde keer naar de auto liep om cadeaus op te halen. “Fantastisch, dit hadden we echt niet verwacht. Wat ontzettend leuk!”

Dochter Fenna reageerde in eerste instantie een beetje verlegen op het vreemde bezoek. Maar dat verdween al snel bij het zien van zoveel prachtige ingepakte cadeautjes. Nog vrolijker werd ze toen ze papa en mama mocht helpen bij het uitpakken. Die taak nam ze heel serieus. Daarbij hield ze haar nieuwe lieve broertje, die het kraambezoek slapend in de armen van mama Sylvana doorbracht, niet uit het oog en gaf hem tussen het uitpakken door regelmatig een dikke pakkerd.

Overweldigd door alle cadeaus laten Sylvana en Renko weten dat ze alle betrokken ondernemers hartelijk willen bedanken voor hun vriendelijkheid en gulle gaven. “Het heeft dit bijzondere moment nog specialer gemaakt.”

Afbeelding
Afbeelding
Dochter Fenna helpt met uitpakken
Afbeelding
Afbeelding