Afbeelding
Foto: Harry Kramer

‘Nee, niet een coverband, maar een koffer vol muziek’

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - De band Ocobar bracht op zaterdag 30 maart in The Lux een muzikaal geschenk met het optreden Clapton Forever.

Ocobar bewees hun veelzijdigheid al eerder in het tv programma Holland Sport (2003-2011).

’s Middags bedachten ze de muziek bij de onderwerpen en ’s avonds werden deze live ten gehore gebracht.
Dit seizoen geeft de band Ocobar enthousiast aandacht aan de legendarische en bijna 80 jarige Eric Clapton. Met het nummer ‘Let It Grow’ werd de avond rustig ingezet alsof ze wilden zeggen laat maar de stemming groeien, de muziek komt vanzelf tot bloei.
Aansluitend werd de hit en het enigszins mysterieus klinkende ‘For Your Love’ van de Yardbirds gebracht. Een nummer waarin Clapton zich eigenlijk niet kon vinden en de groep vrij snel verliet; hij vond het te commercieel.

Het nummer ‘Wonderful Tonight’ deed het Zeewoldense publiek tot een verplichte stilte manen. Het is natuurlijk ook een mooie song waarbij je geen hoestje zou durven laten horen.
Zondagochtend het nummer ‘Believe in Life’ even opnieuw beluisteren; ik heb het natuurlijk gedaan. Het deed mij denken aan het programma Muziek Mozaïek van Willem Duys, waarin dit nummer zeker niet zou misstaan. De brushes, welke door Rob Wijtman bij dit nummer op het drumstel werden gebruikt, droegen natuurlijk bij aan het jazz gevoel.

Uiteraard kwamen ook de nummers als ‘Leyla’ en ‘Tears in Heaven’ voorbij in dit heerlijke avondje muziek waarbij je maar moeilijk kon stilzitten. “We kunnen wel 100 avonden vullen met parels, maar je kan gewoon niet alles spelen”, aldus Bart Wijtman (bas gitaar). Hij bracht, tussen de nummers door, interessante anekdotes en verhalen over Clapton. Het trio, waarbij gitarist Cok van Vuuren helemaal los ging bij de toegift ‘Forever Man’ bracht muziek die weer even blijft ‘hangen’.

Deze recensie is geschreven door Wibe Sierksma