Afbeelding
Foto: Carla Spannenburg

In de ban van de tulp...

Algemeen

ZEEWOLDE - Rijd je door de provincie dan word je blij verrast door de eindeloze tulpenvelden die als kleurrijke lappendekens tussen de akkers liggen. 

Dichterbij huis ligt het Tulpeiland, dat jaarlijks wordt ingeplant met honderden tulpenbollen. Dit bijzondere stukje land in en vorm van een tulp biedt door zijn gemengde kleurenpracht een fantastisch aanzicht. 

De vrolijke voorjaarsbloem is ook voor veel lokaal schildertalent een geliefd onderwerp om op doek vast te leggen. Het resultaat van een aantal van deze kunstwerken is nu te bewonderen in de etalages van verschillende centrumondernemers in het dorp. 

Buiten, voor de deuren van de winkeliers, fleuren bakken met tulpen het centrum op. Deze bollen zijn begin februari aangeboden door winkeliersvereniging Zeewolde Winkelhaven en de firma Klink, onder het motto “laten wij met 40 jaar Zeewolde het centrum bloeien”.  

kleur in het centrum
eindeloze tulpenpracht
tulpenkunst in de etalage
Afbeelding
Open dag bij Manege Zeewolde Ingezonden 29 apr, 17:27
Afbeelding
Jarig Staatsbosbeheer biedt jarig Zeewolde nieuwe 'Van Boom tot Bos wandeling' aan in Horsterwold Algemeen Instagram 29 apr, 17:02
Afbeelding
Boekpresentatie over omgekomen piloot 'Lenny' Werner die nooit werd gevonden Algemeen Instagram 29 apr, 13:00