Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Lokale fracties stellen parkeeroverlast tijdens Beachfestival aan de orde

· leestijd 1 minuut Ingezonden

ZEEWOLDE -  De fracties van Actief Zeewolde, CDA, VVD en D66 hebben het college donderdag 15 juni schriftelijke vragen  (ex artikel 36 - Organisatieverordening) gesteld over de parkeeroverlast tijdens het Beachfestival dat van 9 tot en met 11 juni plaatsvond op het Woldstrand. 

“Een prachtig evenement waar veel publiek op is afgekomen”, aldus de fractievoorzitters. “Maar naar aanleiding van het politiebericht over de foutparkeerders dit weekeinde aan de Strandweg en de parkeeroverlast die door de bewoners aldaar is ervaren hebben wij enkele vragen.”

Volgens de fractievoorzitters kon dat zogenaamde foutparkeren niet anders omdat alle verharde parkeerplaatsen aan de Strandweg onbereikbaar waren door het Beachfestival. “In het betreffende artikel staat: Volgens de gemeente hoeft parkeren voor een strandbezoek geen probleem te zijn. Er zijn voldoende alternatieve parkeermogelijkheden beschikbaar.”

De vragen waarop de fracties antwoord willen luiden:

1. Wat was de aanleiding dat het Beachfestival verplaatst werd naar de locatie Parkeerterrein Strandweg?

2. Hierdoor werden de parkeervoorzieningen aldaar geblokkeerd. Waar bevinden zich de alternatieve parkeerplaatsen voor de bezoekers die uit de wijde omgeving komen?

3. Op welke wijze heeft u aangegeven waar deze alternatieve parkeerplaatsen zich bevinden?

4. Hoe voorkomt u het parkeren in de omliggende wijken, als de parkeervoorzieningen aan de Strandweg wegens evenementen of anderszins onbereikbaar zijn voor de strandbezoekers?

5. Wat zijn de overwegingen geweest om het seizoensparkeerverbod niet tijdelijk op te heffen? De parkeervoorzieningen waren onbereikbaar gemaakt voor de strandbezoekers.

6. Wat is uw mening over de verkeersveiligheid en bereikbaarheid voor hulpdiensten doordat grootschalige evenementen op die locatie aan de Strandweg de parkeerplaatsen voor strandbezoekers in beslag neemt en er noodgedwongen massaal in de omliggende wijken wordt geparkeerd?

7. Gaat er een evaluatie plaatsvinden naar aanleiding van dit evenement?

8. Wat gaat u in de toekomst ondernemen om parkeeroverlast voor de toekomst te voorkomen?