Afbeelding
Voorbeeldfoto

Nog een weekje vrij? Kies voor een Staycation!

Ingezonden

FLEVOLAND - Nog even vakantie deze week? Geniet van een Staycation. “Flevoland heeft bij uitstek prachtige (natuur)gebieden waar je veel plezier kunt beleven en kunt genieten van al het moois wat de natuur te bieden heeft. Geen duizenden vakantiekilometers nodig dus! Tips en inspiratie voor jouw top 5 vind je op MooiFlevoland.nl“, meldt Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF).

Kiezen voor vakantie in eigen land is natuurlijk op zichzelf al duurzamer dan een buitenlandse vakantie. Helemaal als je kiest voor een vakantie in de eigen provincie! Dat heeft vooral te maken met vervoerskilometers. Vliegen zorgt voor meer uitstoot en draagt bij aan de opwarming van de aarde. 

Flevoland biedt tal van leuke outdoor-activiteiten in de natuur en bevat prachtige natuurgebieden. Bovendien is de provincie omringd door water. Kortom, de leukste plekjes in je eigen provincie. 

Doe mee aan de challenge en meld je aan www.ikdoemeejijook.nl. Elke deelnemer ontvangt een gratis MooiFlevoland-outdoorpakket: met Flevolandse vogelgids, zonnehoed, tekenpen, waaier en sleutelhanger.

1 jaar challenges, 1 circulair Flevoland     
In augustus staan de challenges in het teken van ‘vakantie’. Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen. “Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Zo dragen we bij aan minder CO2 uitstoot en grondstofverbruik.”  
Meer info: www.nmfflevoland.nl