klokketoren van Taize
klokketoren van Taize Foto: van L v d Sluijs

Informatie avond over reis naar Taizé

Ingezonden Ingezonden

Geïnspireerd door de oecumenische geloofsgemeenschap Taizé houdt de Protestantse Gemeente Zeewolde ongeveer een keer per maand op zondagavond een Taizéviering in Open Haven. Op zondag 14 januari a.s. is er weer een Taizéviering. De avond begint om 19.00 uur. 

Aansluitend wordt er informatie gegeven over een reis naar Taizé.  

Misschien bent u wel eens in Taizé geweest en smaakt het naar meer ? Of wellicht bent u nog nooit geweest maar altijd al eens willen gaan?   

Taizé is een klein gehucht in de Bourgogne in Frankrijk, niet ver van Cluny en ligt op een steile heuvel aan het dal van de rivier de Grosne. in 1940 stichtte Roger Schutz  (1915-2005)   hier een communiteit, waarin verzoening en gemeenschap centraal staan. De gemeenschap telt inmiddels broeders van vele christelijke tradities uit ongeveer twintig verschillende landen.

Je bent te gast bij de broeders maar slaapt in je eigen tent, caravan of in de barak. Evt kun je kiezen om in een b&b in het dorp te overnachten. Drie keer per dag is er een gebedsdienst waarin we luisteren naar lezingen, zingen veel liederen en er een moment van stilte. De drie maaltijden per dag zijn eenvoudig. Er zijn bijbel studie, workshops, wandelen in de stilte tuin of omgeving. De reis is bedoeld voor volwassenen vanaf dertig jaar. De planning  is om in mei 2024 te gaan. Dit jaar gaat er vanuit Zeewolde ook een jongeren groep (18 -30 jaar) naar Taizé, waarschijnlijk in augustus, georganiseerd door de PGZ .