Package of thermal insulation material, rock wool is wrapped in foil.
Package of thermal insulation material, rock wool is wrapped in foil.

Energiesubsidie aangepast in 2024: Dit is wat je moet weten!

Ingezonden

FLEVOLAND - Het nieuwe jaar is begonnen! Dit betekent dat veel subsidies zijn aangepast. Zo zijn er aanpassingen in de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE), meldt Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF).

De ISDE-subsidie is een van de belangrijkste subsidie voor woningeigenaren als ze willen investeren in duurzame energie en energiebesparing. Sinds 1 januari is er een hogere subsidie voor woningeigenaren die willen deelnemen aan een warmtenet of voor milieuvriendelijk isolatiemateriaal. De Samenwerkende Energieloketten Flevoland bieden hulp aan bewoners voor advies en voor het aanvragen van de ISDE-subsidie.

De ISDE-subsidie is een van de belangrijkste subsidies voor woningeigenaren om te investeren in duurzame energie en energiebesparing. Vanaf 1 januari 2024 gelden er een aantal belangrijke wijzigingen, t.w.:

- Geen subsidie meer voor warmtepompen met energielabel A+.

- Extra subsidie voor biobased milieuvriendelijk isolatiemateriaal.

- Subsidie van grote zonneboilers gaat omlaag.

- Hogere subsidie voor aansluiting op het warmtenet.

Wil je gebruik maken van de ISDE-subsidie? Voor onafhankelijk advies en hulp bij het aanvragen van de subsidie kun je terecht bij het Energieloket Flevoland.

Je kunt hiervoor bellen (0320-252004), mailen (energieloket@nmfflevoland.nl ), of chatten via www.energieloketflevoland.nl of even binnenlopen op het inloopspreekuur.
In Zeewolde vind je het Energieloket in de Flevomeer Bibliotheek.

Openingstijden zijn:

Woensdag
10.00 – 13.00 uur

Donderdag
10.00 – 13.00 uur

Vrijdag
14.00 – 17.00 uur

Zaterdag
10.00 – 13.00 uur

Meer informatie: Energieloket Flevoland