Afbeelding
Archieffoto: Wim van der Es

Muzikale en culturele vaartocht; ‘Doe ook mee!’

· leestijd 2 minuten Ingezonden

ZEEWOLDE – In het kader van Zeewolde 40 jaar staat er op zaterdag 14 september een muzikaal en cultureel evenement gepland in en rondom de vaarroute de Blauwe Diamant. Mensen met een bootje kunnen op deze zaterdag tussen 11.00 en 20.00 uur de Blauwe Diamant route varen en daarbij genieten van muziek van eigen bodem. 

Er komt een instappunt bij het Tulpeiland en een instappunt in het haventje bij de Plus. De organisatie doet een oproep aan alle bootbezitters om niet alleen te genieten van de route maar liefst ook even bij een instappunt aan te leggen en passagiers mee te nemen!

Langs de vaarroute komen vier partytenten te staan. Een tent bij het haventje bij de Boomkleverlaan/Zwarte Specht, een bij de Vlaamse Gaai bij de bocht na het fietsbruggetje, eentje aan de Beloop bij de brug die nu alleen nog voor bouwverkeer is en een (extra grote) tent voor fanfare en harmonieorkesten op het Tulpeiland. In deze tenten treden verschillende orkesten, muzikanten, koren, zanggroepen, bandjes, duo’s en zangers en zangeressen op. De meesten uit Zeewolde of met één of meerdere Zeewoldenaren als lid, enkelen uit de regio. 

Ook voor wandelaars en fietsers

“De muziek is vanuit de bootjes te beluisteren, maar ook op de wal kunt u goed bij de tenten in de buurt komen dus ook wandelaars en fietsers kunnen genieten van de muzikaliteit van de mede-Zeewoldenaren”, laat de organisatie weten. 

“Gaat u met een bootje door de sluis, dan luistert u tijdens het schutten naar verhalenvertellers die u onder andere vertellen over de pioniers, de geschiedenis van Zeewolde, van de Blauwe Diamant of zelfs de geschiedenis van lang voordat het Zeewolde was en wat daar nog van terug te vinden is.”

Braderie en kunst

Op het Startsein, de weg naar het Tulpeiland toe, kunnen bezoekers genieten van een braderie met leuke kraampjes met voor ieder wat wils. 

Tussen de beide instap/uitstappunten is vervoer geregeld. “Dus als u in het haventje bij de Boomkleverlaan instapt, geniet van een heerlijk boottochtje en bij de Tulp weer uitstapt, kunt u na een bezoekje aan de braderie met de (bringo)bus mee om weer bij het vertrekpunt uit te komen. En andersom geldt dat natuurlijk ook.”

Het idee is om de vaarroute in de maand september te voorzien van drijvende kunstwerken, zodat er op 14 september niet alleen van muziek genoten kan worden maar ook van kunst! De realisering is nog even afhankelijk van de financiën. 

Muzikale bijdrage leveren?

Inwoners van Zeewolde zijn welkom om een bijdrage te leveren aan dit evenement. Muzikanten, zangers, zangeressen, bandjes, koren, orkesten die mee willen doen en graag op 14 september (tussen 11-20 uur) in een partytent langs de route willen optreden kunnen zich aanmelden via de mail bij Wilma Koekoek: wilmak71@gmail.com. “Op dit moment zijn er al zes orkesten aangemeld, een drietal koren, meerdere zanggroepen, een aantal bandjes en enkele duo en solo artiesten. Maar er is nog voldoende plek in de tenten voor meer muzikale Zeewoldenaren!”

Schippers gezocht

Ook worden er schippers gezocht die passagiers willen vervoeren over de Blauwe Diamant. Inwoners die nu al weten dat zij wel een aantal keren heen en weer willen varen met passagiers wordt dan ook gevraagd om dit even door te geven, zodat de organisatie weet of er voor niet-bootbezitters ook mogelijkheden zijn om de route over het water af te leggen. 

“Graag even het aantal passagiers wat mee kan en het aantal keer dat je/u maximaal wilt varen doorgeven aan Bart Vrieling via bart@connectzeewolde.nl. Houd hierbij wel rekening met de maximale doorvaarthoogte van 3,5 meter onder de vaste bruggen in de Blauwe Diamant!

Alle andere inwoners van Zeewolde kunnen de datum van 14 september alvast in hun agenda zetten en zorgen dat ze erbij zijn zodat we er met zijn allen een supergezellig festijn van maken ter ere van het jubileumjaar!”