Afbeelding
Foto: Vereniging Flevofood

Boerenmarkt Dronten en kennisbijeenkomst Zeewolde

Ingezonden

DRONTEN/ZEEWOLDE - Vereniging Flevofood organiseert een Boerenmarkt in het hart van gemeente Dronten. Deze pilot en eerste editie valt samen met de start van de Tulpenroute op 13 april 2024. De markt zal plaatsvinden op het Havenplein en duurt van 10.00 tot 16.00 uur.

Op de markt komen de verschillende vormen van agrarische productie tot uiting. Zo zullen er kramen staan met o.a. groente, fruit, eieren, zuivel, sappen, vlees en meel. Daarnaast is er ook een curiosamarkt en een activiteit voor kinderen. 

Naast de prachtige tulpenvelden, die zich in de hele Flevopolder bevinden, is er ook een Tulpen Kunst Route in het centrum van Dronten.

Deze boerenmarkt is een eerste pilot, die bij succes vaker georganiseerd zal worden. “Er is al belangstelling uit diverse andere gemeenten in Flevoland om de Boerenmarkt ook te organiseren”, meldt Vereniging Flevofood.

Kennisbijeenkomst ‘Voedselafzet in de ketens’  

Op 23 april a.s. organiseert Vereniging Flevofood in Zeewolde een kennisbijeenkomst voor haar leden en belangstellenden. Het thema deze keer is ‘Voedselafzet in de ketens’ en behandelt de stand van zaken in de korte keten en de supermarkt. Welke kansen en obstakels liggen er. Waar de supermarkten zich specialiseren op de B2C markt, ligt de focus voor de korte ketens meer bij B2B.

De kennisbijeenkomst begint om 15.30 uur.  

Voorafgaand aan de bijeenkomst (15.00 uur) is er de jaarlijkse ALV. Deze is alleen toegankelijk voor leden van Flevofood.

De locatie wordt later bekend gemaakt. 

Aanmelden voor deelname aan de kennisbijeenkomst en ALV via info@flevofood.com