Afbeelding
Foto: Jorn van Eck

Sterrenkijkdagen op de Kemphaan

Ingezonden

ALMERE - De wonderen van het universum zijn binnen handbereik tijdens de Sterrenkijkdagen op de Kemphaan. Belangstellenden zijn op 15 en 16 maart van 19.00 tot 22.00  uur van harte welkom voor een betoverende reis door de kosmos.  

De Sterrenkijkdagen bieden een uitgelezen kans om je onder te dompelen in sterren, planeten, manen en alles wat er in de ruimte te vinden is. Er worden op deze avonden lezingen gegeven door Stichting Sterrenwacht Almere. Dit keer maak je een ruimtereis van onze maan tot de Orionnevel. De lezingen beginnen om 19.00 uur, 19.45 uur en 20.30 uur.

Ook staan er op beide avonden tot 22.00 uur verschillende telescopen opgesteld. Bij mooi weer ontdek je door de telescoop de schoonheid van de hemellichamen en kunnen de leden van de Sterrenwacht Almere je van alles hierover vertellen. Bij slecht weer staan er een aantal telescopen binnen opgesteld en worden er filmpjes getoond die door telescopen gemaakt zijn.  

Voor de jonge deelnemers zijn er ook creatieve workshops. Deze starten om 19.00, 19.30 en 20.00 uur.

Voor de lezingen en de creatieve workshops moet een kaartje gekocht worden. Bestel deze via www.stadennatuur.nl. Bij de telescopen kun je zonder reservering langskomen.