Afbeelding
Archieffoto Ons Stekkie

Jeugdcursus (2) karper- en roofvissen

· leestijd 1 minuut Ingezonden

ZEEWOLDE – In het clubhuis van hengelsportvereniging ‘Ons Stekkie’ aan de Baardmeesweg 4a vindt op dinsdag 16 april de tweede avond van de jeugdcursus karper- en roofvissen plaats. Jeugdvissers die niet op de eerste avond konden zijn, kunnen hier gewoon bij aansluiten.

Twee experts leggen de basis uit van het effectief karpervissen (zowel statisch als struinen) en roofvissen in Zeewolde, twee populaire hengelsportstijlen.

Op 14 mei, de laatste cursusavond, volgt een praktijk witvis event, aan de Cumulus op de dorpsgrachten. Voor alle bij de hengelsportvereniging aangesloten jeugd zijn deze avonden gratis te bezoeken.

Deelnemers werken aan de hand van een werkboekje met mooie zoekkaarten. Alle materialen zijn gratis ter beschikking.

“Door het volgen van deze cursus heb je aan het eind ervan je lidmaatschap (de jeugd VISpas) allang weer terug verdient in gratis materialen! Wat te denken van een gratis hengel tijdens de derde en laatste avond!”

Als je in het bezit bent van een junior VISpas (tot en met 13 jaar), of tijdens de eerste avond dit regelt, is deze serie cursussen en nog veel meer leuke evenementen gratis. De kosten zijn laag en gelden voor een heel kalenderjaar.

De jeugdvisvergunning is gratis, maar uitsluitend te downloaden via www.visseninzeewolde.nl (Hieraan zitten wel beperkingen in de mogelijkheden, zie hiervoor de website). In beide gevallen ontvang je gratis 4 x het Stekkie magazine.

“Normaliter betaalt men eenmalig €5,00 administratie kosten, behalve bij de Jeugdvisvergunning ook deze kosten nemen we voor deelnemers aan de cursus voor onze rekening.”

Bezoek je minimaal drie avonden, dan krijg je aan het eind een diploma van HSV Ons Stekkie en een goodiebag. Doe je minimaal twee avonden mee, dan ontvang je ook een mooie hengel!

De avonden starten om 18.30 uur, inloop vanaf 18.15 uur. Einde: 20.00 uur.

“Kortom , gratis cursus, gratis vissen en dus een jaar lang gratis veel plezier aan de waterkant!”, meldt de vereniging.

Aanmelden moet via Secretaris@visseninzeewolde.nl