Afbeelding
Eigen foto

Bijzondere inschrijvingen bij de Nationale Oldtimerdag Lelystad

Ingezonden

LELYSTAD - Op Vaderdag, zondag 16 juni, wordt opnieuw de Nationale Oldtimerdag Lelystad gehouden aan de Boulevard van de Bataviahaven. Er hebben zich al een grote verscheidenheid aan automerken en types ingeschreven. “Zo zal een MG B, één van onze 100-jarige jubilarissen, te zien zijn”, meldt de organisatie. 

Deze MG B is en ‘Hollandse’ auto, uit februari 1968. De auto, bordeauxrood met een witte kap, is al ruim veertig jaar in bezit van de eigenaars, die er zeker in de begin jaren zomer als winter mee reden. Na de restauratie die de eigenaar zelf heeft uitgevoerd in 2000, rijdt dit prachtexemplaar alleen nog in de zomer. 

Zoals elk jaar zijn er ook diverse vrachtwagens te bewonderen, zoals de Citroën AC4 Camionette Bachee. Deze camionette heeft een houten laadbak voorzien van een donkerrode huif en in originele donkerrode spikkellak gespoten carrosserie.  
Verder is er dit jaar aandacht voor 100 jaar Chrysler, Formule 1 en 50 jaar Volkswagen Scirocco.

Voorzitter Ed Rentenaar meldt dat zijn team heel hard aan het werk is. “Om de kwaliteit van dit grootste evenement van Lelystad te waarborgen zijn er veel uitdagingen: het vinden van genoeg vrijwilligers, enthousiaste sponsoren en de uitvoering van de werkzaamheden, is mijn team naast hun werk bijna elke dag met de voorbereidingen bezig. Gemeente Lelystad werkt en denkt goed mee en we gaan er weer een prachtige derde zondag van juni van maken!”

Het evenement is voor deelnemers en bezoekers gratis toegankelijk en is met editie 2024 al bijna veertig jaar een begrip in de Oldtimerwereld.

Meer informatie: www.nationaleoldtimerdag.nl