Afbeelding

Provincie stelt jaarlijks € 130.000,- subsidie beschikbaar voor het beleefbaar maken van Flevolands erfgoed

Ingezonden

FLEVOLAND - Organisaties kunnen sinds 1 mei 2024 tussen de €1.000,- en €25.000,- subsidie aanvragen bij provincie Flevoland voor projecten die bijdragen aan erfgoedbeleving. 

Geïnteresseerden kunnen voor 2024 nog tot 1 september subsidie aanvragen via het subsidieloket op de website van de provincie. Vanaf 1 september kunnen aanvragen worden ingediend voor 2025. De aanvragen worden op volgende van binnenkomst beoordeeld. 

Erfgoedthema’s

De subsidie is bedoeld voor projecten die het erfgoed van Flevoland beleefbaar maken en die inwoners van Flevoland betrekken bij het erfgoed. De subsidieregeling ‘erfgoedbeleving en publieksbereik’ komt voort uit het Flevolands erfgoedprogramma. De aanvraag moet bovendien aansluiten bij een van de erfgoedthema’s uit het erfgoedprogramma van de provincie: Flevoland erfgoed van de toekomst, Iconen van vernieuwing en experiment, Inpolderingsgeschiedenis, Landschap in de ondergrond, Zuiderzeeverleden.

Voor een breed publiek

Gedeputeerde Sjaak Simonse licht toe: “Flevoland mag dan de jongste provincie van ons land zijn, maar we beschikken wel over bijzonder erfgoed! De provincie ondersteunt daarom graag projecten die het unieke erfgoed van Flevoland maken en uitdragen. Deze subsidieregeling is een krachtig instrument om de erfgoedbeleving in Flevoland voor een breed publiek toegankelijker te maken.”

Meer informatie: www.flevoland.nl