Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Overtredingen aangetroffen tijdens grootschalige controle bij garagebedrijven

Politie

ZEEWOLDE - Gemeente Zeewolde heeft op woensdag 6 december, in samenwerking met politie en andere partners, zeven panden op diverse bedrijventerreinen in Zeewolde gecontroleerd. Daarbij constateerden zij meerdere overtredingen, waaronder het bezit van illegaal vuurwerk. Mede dankzij een oplettende melder is deze controle uitgevoerd.

Bij de controle waren naast de gemeente Zeewolde ook politie, UWV, Douane, Liander, Omgevingsdienst en het RIEC Midden-Nederland aanwezig. Deze controle was bedoeld om zicht te krijgen op de naleving van de regels op het gebied van brandveiligheid, milieu en plaatselijke regelgeving. Bij de controle zijn de betrokken diensten ook alert op andere strafbare feiten, bijvoorbeeld ondermijnende criminaliteit. “Wij staan voor een veilig en eerlijk handelsklimaat. Door regelmatig controles uit te voeren kunnen eventuele gevaarlijke of criminele situaties voorkomen worden”, meldt gemeente Zeewolde. 

Naast het illegale vuurwerk dat in een pand werd aangetroffen zijn er tevens verschillende milieuovertredingen geconstateerd en zijn er personen aangetroffen die aan het werk waren met een uitkering. “Per overtreding worden passende maatregelen genomen. De dag is rustig verlopen”, aldus de gemeente. 

Vermoedt u dat er sprake is van criminele activiteiten in een pand of in uw omgeving? Deel de signalen met de politie via 0900-8844 of (bij spoed) 112 of via Meld Misdaad Anoniem, tel 0800-7000 of meld het online via www.meldmisdaadanoniem.nl/anoniem-melden