Afbeelding
Foto: Eddy Berendse

Defensie ziet Zeewolde nog steeds als meest geschikte locatie voor kazerne

Politiek

ZEEWOLDE - Het buitengebied van Zeewolde staat nog steeds bovenaan de lijst als voorkeur locatie voor de bouw van een nieuwe militaire kazerne. Dat blijkt uit de brief die de staatssecretaris van Defensie schreef aan de gemeente. Het gemeentebestuur had eerder in juli om helderheid hierover verzocht bij Defensie. Het ministerie benadrukt dat het agrarische gebied nabij de Nijkerkerbrug nog altijd als de meest geschikte locatie wordt gezien.

Op 8 september vond er een overleg plaats, waarbij onder andere wethouder Helmut Hermans aanwezig was. Tijdens dit overleg gaf de staatssecretaris aan dat er ‘op dit moment geen nieuwe inzichten zijn om af te zien van de voorlopige voorkeurslocatie’.

De staatssecretaris merkte echter op dat nieuwe inzichten kunnen ontstaan uit het milieueffectenrapportage. Tevens is er gesproken over zowel formele als informele participatiemomenten in het kader van dit plan. De ambitie van de staatsecretaris is om de realisatie van de nieuwe kazerne zo snel mogelijk op de agenda van het nieuwe kabinet te plaatsen.