Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

College reageert op vragen van ChristenUnie over het G-gebied

Politiek

ZEEWOLDE - Een advertentie over het G-Gebied, geplaatst in de Zeewolde Actueel van 10 oktober door de lokale VVD, CDA, Actief Zeewolde en D66, was voor de ChristenUnie Zeewolde aanleiding om het college van B en W een aantal schriftelijke vragen te stellen.

In een reactie daarop verwijst het college de CU voor haar politieke vragen naar de afzenders van de advertentie. “Zelf volstaan wij met een feitelijke beantwoording van uw vragen.”

Vraag 1: Het college is bekend met de advertentie en stelt dat het vaststellen van een beheersverordening voor het G-Gebied geen grote gevolgen voor Zeewolde met zich meebrengt.

Vraag 2: Het college bevestigt dat de beheersverordening de huidige situatie planologisch regelt en geen aanpassingen of onderzoeken naar natuurwaarden omvat. In het collegeprogramma 2022-2026 is vastgelegd om van het G-gebied - in samenspraak met de inwoners van Zeewolde- een “ontmoetingsbos” te maken. Doelstelling is om de recreatieve functie en de natuurbeleving in het G-gebied te versterken. In hetzelfde collegeprogramma is ook vastgelegd om in vier jaar tijd 1000 woningen te bouwen en onderzoek te doen naar toekomstige woningbouwlocaties. 

Vraag 3: Het college benadrukt dat een beheersverordening toekomstige ontwikkelingen niet uitsluit, maar dat daarvoor planologische procedures gevolgd moeten worden.

Vraag 4: De kwestie van boeren en woningbouw aan de noordkant van Zeewolde ligt buiten de scope van de beheersverordening voor het G-Gebied.

Vraag 5: Het college ziet momenteel geen directe relatie tussen het G-Gebied en het centrum van Zeewolde. Er moet voor het G-gebied nog een visie worden opgesteld volgens het collegeprogramma.

Vraag 6: Het college benadrukt dat een beheersverordening nieuwe ontwikkelingen niet uitsluit en er geen doel is om Zeewolde in het slot te laten vallen.

Lees hier  de volledige reactie van het college.