Afbeelding
Logo

ChristenUnie Zeewolde ziet in Oosterwold een mogelijke optie voor locatie kazerne

Politiek

ZEEWOLDE - In de afgelopen weken is er nieuwe berichtgeving rondom de eventuele komst van de kazerne naar Zeewolde naar buiten gekomen. Hieruit blijkt onder andere dat de besluitvorming over de voorkeurslocatie van de kazerne afhankelijk is van de landelijke politiek, die op dit moment daar nog geen keuze over gaat maken. Dit zorgt bij de ondernemers op de aangewezen mogelijke locaties voor een (langere) periode van onzekerheid.

De ChristenUnie geeft in een persbericht aan dat zij vindt dat de overheid hierin haar verantwoordelijkheid moet nemen en proactief bij de ondernemers moet peilen of zij in deze lastige tijd behoefte hebben aan ondersteuning, in welke vorm dan ook. Tamara Baas: “Een lange periode van onzekerheid is slopend voor mensen, zeker als het je eigen levenswerk en je woning betreft. Als de overheid deze onzekerheid veroorzaakt, moet zij hierin zoveel mogelijk zoeken naar manieren om de betrokken ondernemers door deze zware periode te helpen. De gemeente kan wat ons betreft een rol spelen in het naar voren brengen van dit belang bij het ministerie.”

ChristenUnie Zeewolde blijft daarnaast bij haar standpunt dat er geen kostbare landbouwgrond verloren mag gaan. Dit houdt in dat zij de twee aangewezen locaties aan de Gooiseweg en Spiekweg niet als optie zien. De fractie zegt wel open te staan voor gesprekken op de genoemde locatie in het Oosterwold. “Deze locatie is namelijk al bestemd voor woningbouw en zal dus bebouwd worden in de nabije toekomst.”

René de Jong, Anneleen Links en Ben Scharft zijn klaar voor de fandag op 8 mei.
Wolderwijd kijkt uit naar fandag: 'Zichtbaarheid belangrijk voor toekomstambities' Sport Instagram 6 mei, 12:00
Gerrit Jan Gorter
Burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde kondigt vertrek aan Gemeente Instagram 6 mei, 11:53
Afbeelding
Tessa Schoots niet in de prijzen tijdens EK Taekwon-Do Sport 6 mei, 10:31