Afbeelding
Eigen foto

Jaarstukken 2023 met positief resultaat overhandigd aan Provinciale Staten

Provincie

FLEVOLAND - Harold Hofstra, gedeputeerde financiën, presenteerde gisteren de jaarstukken 2023 aan Provinciale Staten van Flevoland. Met de jaarstukken leggen Gedeputeerde Staten verantwoording af aan Provinciale Staten over de realisatie van het voorgenomen beleid en de inzet van middelen. Gedeputeerde Staten stelden de jaarstukken vast op dinsdag 30 april 2024. De stukken zullen integraal behandeld worden op 5 juni 2024 in een commissievergadering. Besluitvorming over de stukken staat gepland op 26 juni 2024.

Positief resultaat
Het jaar 2023 is afgesloten met een positief resultaat van 13,1 miljoen euro. Gedeputeerde Staten doen aan Provinciale Staten een voorstel voor de inzet van dit positieve resultaat. Het voorstel is om 4 miljoen euro toe te voegen aan de Algemene reserve ter verhoging van het weerstandsvermogen, onder andere ten behoeve van diverse onzekerheden in de toekomst. Voor het overige deel is het voorstel dit in te zetten voor onontkoombare uitgaven zoals wettelijke taken, meerjarige programma’s en projecten.

Rechtmatigheidsverantwoording
De jaarrekening 2023 is de eerste jaarrekening waarin een rechtmatigheidsverantwoording door het college van Gedeputeerde Staten is opgenomen. Voor het verslagjaar 2023 zijn geen rechtmatigheidsafwijkingen vastgesteld boven de verantwoordingsgrens.