"Meelopen, voor alle zekerheid!" Foto: Zeewolde Actueel

Actie voor ‘Pumptrack’ in de lentezon

· leestijd 1 minuut Sport Instagram

ZEEWOLDE — Het is voor velen even wennen aan die term: Pumptrack. Het is een baan met heuvels en bochten voor vrijwel alles wat rolt: cross- en loopfietsen, stepjes, skates, long- en skateboards, verzin het maar. De Zeewolder jongeren willen graag zo’n baan, en daarom werd er woensdagmiddag 3 mei actie gevoerd op het Raadhuisplein, onder perfecte weersomstandigheden.


Klaar voor de start... - Zeewolde Actueel

Het viel samen met het Urban-Event, de vakantiesport- en spel-happening van Jongerenwerk Zeewolde. Zo kon het gebeuren dat de jeugd zich uitbundig met allerlei rollend materieel kon uitleven op twee pumptracks, maar ook op sportactiviteiten als voetbal en kickboksen. In de Eclips waren kennelijk een paar deuren uit hun hengsels getild die mochten dienen als graffitipanelen. “Moeilijk!”, vond een ventje, “maar wel leuk…”, en deed samen met de groep z’n uiterste best om de letters ‘Eclips’ kleurig in te vullen. Een jeugdige DJ leefde zich uit, en dat maakte het speelse sfeertje helemaal compleet. In totaal hadden 71 kinderen zich aangemeld, en ze gingen in groepjes roulerend langs de verschillende activiteiten. “Hartstikke leuk!”, was het algemene oordeel.


De DJ in z’n eigen wereld. - Zeewolde Actueel

De pumptrack-middag markeerde de officiële start van het burgerinitiatief ‘Stichting Pumptrackbaan Zeewolde’. “Allemaal met het ultieme doel om zo snel mogelijk een toffe pumptrackbaan in de Polderwijk te realiseren”, volgens de stichting. De kosten bedragen € 100.000,--. Geen gering bedrag, maar de gemeente Zeewolde staat alvast garant voor de helft. Lukt het de stichting om de andere helft van die ton via acties en donaties binnen te halen, dan komt de realisatie van de Pumptrackbaan Zeewolde steeds dichterbij.  ”Wij zijn van de generatie die vindt dat kinderen buiten moeten spelen, veel moeten bewegen en contact moeten maken met elkaar”, aldus het stichtingsbestuur. “Iets sportiefs doen, buiten de deur, is voor de jeugd van groot belang. Een pumptrackbaan nodigt daartoe uit. Dáárom dus!”

Spuiten maar...
Kom maar op...
Ook aan shirts en petten was gedacht...
Duo-voetbal