Eigen foto

Wolderwijd/DYZLE zorgt voor stunt in laatste competitieronde

Sport

ALMERE/ZEEWOLDE - Voorafgaande aan de laatste competitiewedstrijd stond Wolderwijd/DYZLE op een puntenaantal van vier. Dat was hoogstwaarschijnlijk al genoeg om ook na de zaal weer in de 3e klasse uit te komen. Tegen de kampioen EKVA, die nog geen punt had verloren, zorgden de Zeewoldenaren voor een stunt door met 12-12 gelijk te spelen.

Op het winderige FBK-sportpark zag het er in de eerste fase van de wedstrijd niet naar uit. Waar EKVA er voor koos de eerste helft tegen de wind in te spelen, slaagden zij er beter in de korf te vinden. Na een gelijk opgaande fase (2-2), was het EKVA dat het tweede deel van de eerste helft uitliep naar een 9-4 ruststand, waarbij bijna alle doelpunten van afstand vielen. Tijdens de rust werd er op het gehamerd om na de rust extra gas te geven en zich niet weg te laten spelen. Deze opdracht werd tussen de oren geknoopt en werd ook werkelijkheid. Langzaamaan werd de achterstand ingelopen. Waar Wolderwijd/DYZLE de eerste helft moeite had de korf te vinden, gold dat na rust voor EKVA. Met nog tien minuten te spelen was de achterstand weggepoetst en stond er een 10-10 tussenstand op het scorebord. Na een 11-12 voorsprong werd bij een 12-12 stand afgefloten. Een geweldige prestatie van Wolderwijd/FDYZLE die niet alleen de tegenstander het eerste verliespunt toebracht maar hiermee ook het verblijf in de derde klasse in het komende voorjaar zeker stelde. Een knappe prestatie van de Zeewoldenaren, die hopelijk ook weer snel kunnen beschikken over de geblesseerde Anneleen Links.

Doelpuntenmakers: Rick Bultman (3), Jan Hoekstra (2), Jouke Engelsman (2), Lynn Scharft (2). Theanne Links, Irisssa Pape en Matthijs Mulder.