Enno van Keulen heeft zojuist de 2-2 gemaakt.
Enno van Keulen heeft zojuist de 2-2 gemaakt. Foto: Michel Zrour

VVZ krijgt op het nippertje punt, maar verspeelt koppositie

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE – VV Zeewolde gaf de moeizaam verkregen voorsprong zaterdagmiddag zomaar uit handen tegen ‘t Harde, maar bleef er hartstochtelijk voor gaan en dat leverde ver in blessuretijd toch nog een punt op.

Kletsnat veld

Carl Aventurin kon zaterdagmiddag niet beschikken over zeven van de in totaal twintig selectiespelers. Denilçon Ramazan en Ivor Wolters zijn er al geruime tijd niet bij, maar ook Yannick van Zwam was zaterdag nog steeds niet weer inzetbaar. Lukas Pelgrum, die enkele weken geleden tegen EFC ’58 een scheenbeenbreuk opliep, zal waarschijnlijk nog langer uit de running zijn. Het regende zaterdagmiddag vrijwel de hele wedstrijd. Dat kwam het spel niet ten goede, want de bal schoot regelmatig door op het kletsnatte veld. Een week tevoren hadden de polderboys de eerste punten verspeeld en ook zaterdag was al snel duidelijk dat het even voorbij was met het swingende van de eerste wedstrijden. Het begin was zelfs voor de gasten uit ’t Harde. Na een minuut of tien wist Zeewolde zich onder de druk van de bezoekers uit te spelen en langzaam maar zeker werd het heft in handen genomen. Veel kansen kwamen hier echter niet uit voort. De enige speler die zich een beetje wist te onderscheiden was Karim Arzini. De linksbuiten draaide zijn tegenstander regelmatig dol en leverde ook enkele keren een redelijke voorzet af, maar Pepijn Pelgrum en Collin van den Brink wisten deze net niet te bekronen.

Prijzenswaardig

Na de wat saaie eerste helft volgde een tweede waarin veel meer gebeurde en dan met name in het laatste half uur. Het was Van den Brink die in de 65e minuut zijn ploeg van dichtbij op voorsprong bracht: 1-0. Lang konden Aventurins mannen er niet van genieten, want vijf minuten later was het alweer gelijk. De gasten hadden eigenlijk nog maar weinig laten zien, maar de pegel van Pascal van Hulsteijn mocht er zijn. Martin van Barneveld dook tevergeefs, de bal verdween in de verre hoek: 1-1. In de 74e minuut kantelde de wedstrijd volledig en dat mocht de verdediging van VVZ zich aanrekenen. Henk Elskamp kon een vrije trap vanaf links zomaar in één keer binnenschieten: 1-2. ’t Harde leek hierna redelijk makkelijk de overwinning over de streep te trekken. Het was prijzenswaardig dat Zeewolde niet opgaf en het zestienmetergebied van de tegenstander op bleef zoeken. Dat werd in de vijfde minuut van de extra tijd beloond met de niet meer verwachte, maar wel verdiende gelijkmaker van invaller Enno van Keulen: 2-2. Zo ontsnapte VVZ op het nippertje aan de eerste nederlaag van het seizoen. Concurrent Zwart-Wit ’63 won zaterdag wel en nam de koppositie over van de polderboys. Zaterdag 11 november moet VVZ het in Oosterwolde opnemen tegen VSCO ’61, de ploeg die zaterdag van Zwart-Wit verloor.