Afbeelding
Foto: Eigen foto

Eerste teamwedstrijd turnsters GV De Zeesterren

· leestijd 1 minuut Sport Instagram

ZEEWOLDE – Vijf turnsters van Gymnastiekvereniging De Zeesterren turnden zaterdag 11 november hun eerste teamwedstrijd. De wedstrijd vond plaats in het Turncentrum van de KNGU in Beekbergen. Het team bestaat uit Annika Wedekind, Eunice en Hannah van ’t Wout, Hayfa Zubair en Lissy de Valk.

Omdat Annika en Eunice het afgelopen seizoen goed hadden gepresteerd moesten zij promoveren naar een hoger niveau. De andere meiden hebben deze stap omhoog mee gemaakt zodat zij als team samen konden blijven. Een team bestaat uit maximaal zes turnsters in de categorieën jeugd, junior en senior. Van elk team tellen per toestel de drie hoogste scores. Er wordt geturnd op de onderdelen sprong, brug, balk en vloer.

Er is de afgelopen tijd hard gewerkt om aan de hogere eisen te kunnen voldoen. Om de D-scores (moeilijkheidsgraad) te verhogen werden diverse moeilijkere onderdelen in de oefeningen gestopt. Het was dus extra spannend, zou het allemaal lukken? Het ging eigenlijk boven verwachting, grote fouten werden er niet gemaakt, niemand viel van balk en brug. Echter liet de uitvoering hier en daar nog te wensen over. In de E-scores (uitvoering) valt dus nog veel te verbeteren.

Op zich kunnen de meiden best tevreden terugkijken op deze dag en zijn ze inmiddels al weer goed bezig om zichzelf te verbeteren. Met een puntentotaal van 121.950 kwamen zij op de vierde plaats uit. In het individuele klassement bij de junioren (2007 t/m 2009) eindigde Annika als tweede, Eunice als derde en Hannah als zesde. Bij de jeugd (2010 en 2011) werd Hayfa vierde en Lissy zesde.

Tijdens deze wedstrijd waren de meiden voor het eerst te bewonderen in hun mooie nieuwe bordeaux-rode wedstrijdoutfits. Om de tenues van de andere dames van de wedstrijdgroep ook compleet te kunnen maken worden er nog sponsoren gezocht. Voor informatie: bestuur@zeesterren.nl. Voor 10 februari staat de volgende wedstrijd op het programma voor deze dames, deze keer in Didam.