v.l.n.r: Hank Hendrikx, Lenn Brander, Jonathan Porteous
v.l.n.r: Hank Hendrikx, Lenn Brander, Jonathan Porteous Eigen foto

Zeewolder turners in de prijzen

· leestijd 1 minuut Sport Instagram

ZWOLLE/ZEEWOLDE - Bij de Turn Academie Zwolle vond op zondag 21 januari de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie turnen heren plaats. Drie turners uit Zeewolde deden hier aan mee. 

De drie mannen, t.w. Hank Hendrikx, Lenn Brander en Jonathan Porteous, turnen bij Olympia Harderwijk. In de eerste wedstrijd was het de beurt aan Lenn Brander. Voor hem was ook deze wedstrijd, gezien zijn leeftijd, weer een team wedstrijd. Samen met zijn team wist hij het goud te behalen. Lenn turnde een nette strakke wedstrijd, wat bijdroeg aan een mooie teamscore. 

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Hank Hendrikx. In eerste instantie stond hij in de verkeerde zaal, waardoor hij de warming-up en de toestel warming-up op brug miste. Dit beïnvloedde zijn brugoefening negatief. Gelukkig herpakte hij zich en behaalde vervolgens mooie scores op rek en vloer . Op voltige maakte hij helaas een val, maar op ringen en sprong wist hij dit weer goed te maken. Helaas bleek het niet voldoende om zijn brug- en voltigeoefening te compenseren, en moest hij het doen met een 6e plek. Volgende keer hoopt hij zijn brug en voltige beter te draaien om ook op het podium te komen.

Dat turnen een sport is met momentopnames en dat één onderdeel je kans op een podiumplek kan beïnvloeden was ook bij Jonathan Porteous helaas het geval. Hij kwam voor het eerst uit bij de senioren individueel, een hele zware categorie. Hij turnde een geweldige wedstrijd met veel dubbel salto’s en een hoge moeilijkheidsgraad. Hij stevende recht op een podiumplek af. Helaas liep zijn voltigeoefening helemaal mis. Hij maakte een val bij een element waarbij hij normaal nooit valt. Hierna kwam hij niet meer goed in balans, wat hem een lage score opleverde. Helaas waren zijn latere oefeningen niet voldoende om dit goed te maken, en eindigde hij op de 6e plaats. 

Hank en Jonathan turnen in maart een 2e individuele wedstrijd en hopen hier een plek te pakken voor het NK. Op basis van hun prestaties lijkt dit haalbaar. Lenn komt pas in mei weer in actie en kan naast een teamprestatie dan ook individueel prijzen pakken.