Afbeelding
Foto: Eigen foto

Eerst roeien, daarna aan de stamppot

Sport

ZEEWOLDE - Roeivereniging Amenophis houdt elk jaar in de winter een stamppottentocht. Het is een tocht in roeiboten vanaf de vereniging via de Blauwe Diamant naar het verste punt, namelijk de sluis De Spieghel in het Havenkwartier. 

Gewoonlijk is het op deze dag koud en moeten de roeiers zich goed inpakken in dikke jassen, sjaals en mutsen. Zaterdag 10 februari was het lenteachtig en stond er nauwelijks wind, een ideale dag om een mooie tocht te maken. 

Omdat er dit jaar veel deelnemers waren moesten behalve de wat bredere boten ook twee smalle boten mee en zag het geheel eruit als een vlootschouw. Aangekomen bij de Kwetterwei ging iedereen aan wal waar koffie, thee en versnaperingen klaar stonden.

 Vervolgens ging de tocht verder naar de sluis waar het keerpunt was en werd er terug geroeid naar de vereniging. De afstand was 20 km. Nadat alle boten weer schoon in de stellingen waren geplaatst, vond er een stamppottendiner plaats in de Keet. Roeiers hadden van te voren behalve soep ook verschillende stamppotten gemaakt en natuurlijk was er ook een variatie aan zelfgemaakte toetjes. “Het was een gezellige winterse dag ondanks of dankzij het mooie weer”, laat de vereniging weten.