VV Zeewolde verliest nuttig oefenduel van tweedeklasser Hatto Heim

Sport

ZEEWOLDE – VV Zeewolde heeft het oefenduel tegen SV Hatto Heim zaterdag met 4-1 verloren. Bij rust leidde de nummer 9 uit de 2e klasse H reeds met 2-1.

Voetballend was VVZ op sportpark De Horst niet eens zoveel minder dan de één klasse hoger uitkomende tegenstander, de gasten gingen echter veel effectiever om met de mogelijkheden en wisten wel raad met de ruimte die hun regelmatig geboden werd. De formatie van Carl Aventurin kreeg al in het eerste kwartier een strafschop tegen en stond daardoor meteen op achterstand. De gelijkmaker na ruim een half uur spelen was ietwat gelukkig. De bal viel via de kluts in het doel, maar de goal was gezien het spelbeeld tot dat moment wel verdiend.

Even voor rust namen de Hattemers echter weer de leiding, waarna zij het karwei in de tweede helft koelbloedig afmaakten. Grote man bij Hatto Heim was spits Robin van der Ziel die zelf twee keer scoorde en daarnaast de strafschop aan het begin van de wedstrijd versierde. Bij Zeewolde stonden Yannick van Zwam en Denilçon Ramazan allebei in de basis, hetgeen hoopgevend mag worden genoemd voor het vervolg van de competitie. Beide spelers waren lange tijd geblesseerd en konden daarom wel wedstrijdminuten gebruiken.

Zaterdag 24 februari gaat VVZ op bezoek bij Zwolsche Boys. De thuiswedstrijd tegen de Blauwvingers aan het begin van het seizoen werd met 5-0 gewonnen. Die score biedt geen garantie voor de wedstrijd van zaterdag, maar is hooguit een indicatie van wat er met efficiënt omgaan met de gecreëerde kansen allemaal mogelijk is.