Afbeelding
Foto: Stefan Lehner

Hengelsportvereniging ‘Ons Stekkie’ organiseert Nationale Hengelsportdag

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE - Zaterdag 25 mei is het Nationale Hengelsportdag. Deze dag markeert de opening van het roofvisseizoen en biedt een uitgelezen kans voor alle enthousiastelingen om weer te kunnen genieten van hun hengelsport.

Om deze speciale dag te vieren, organiseert HSV ‘Ons Stekkie’ een gratis evenement, bestaande uit twee wedstrijden: Must Use Competitie (MUC) en het Zeewolder Casting kampioenschap. “Deze wedstrijden zijn anders dan anders. Iedereen mag meedoen. Na beide competities zullen vier nieuwe kampioenen gekroond worden.”

Must Use Competitie

Er wordt gestart met de Must Use Competitie (MUC). Een speciale en super laagdrempelige viswedstrijd op witvis waar niemand een voordeel heeft in materiaalkeuze aas en of voer. De hengels, snoeren, het aas en het voer worden ter beschikking gesteld. Eigen materiaal, aas of voer is dus niet toegestaan. Deelname is gratis en iedereen kan meedoen. Er zijn leuke prijzen te winnen. Er wordt gevist in twee leeftijdsklassementen: jeugd tot en met 15 jaar en senioren. Verzamelen om 09.30 uur op de parkeerplaats bij de DEKA markt. De wedstrijd is van 10.00 tot 11.30 uur op de lange kant van de Waterlinie. Alle visplekken zijn voorbereid en voorzien van benodigdheden zoals hengels, snoer, aas, voer. Ook schepnetten zijn aanwezig. De vangsten worden bijgehouden op scorekaarten, en degene met de meeste vissen wordt gekroond tot de eerste kampioen van de MUC.

Zeewolder Casting kampioenschap

Casting is een leuke spelvorm waarbij een werpgewicht, met gebruik van een hengel en werpmolen met lijn, in een vast doel geworpen moet worden. Jong en oud kunnen meedoen aan deze uitdaging, die eveneens gratis is. Ook hier zijn mooie prijzen en een titel te winnen in twee leeftijdsgroepen: tot 15 jaar en 15 jaar en ouder.

Het evenement vindt plaats bij het clubhuis aan de Baardmeesweg, waar deelnemers om 13.00 uur worden verwacht. De wedstrijd duurt tot 15.00 uur. “Kortom, een echte sportvisser houdt de 25e mei alvast vrij”, meldt de PR commissie van HSV ‘Ons Stekkie’. “Wij zien je graag aan de waterkant.”

Aanmelden kan via een mail naar voorzitter@visseninzeeewolde.nl

Meer informatie zie www.visseninzeewolde.nl en de facebook pagina.