Afbeelding
Foto: Cees Steijger

Classic Mike: meest sociale onderneming

· leestijd 1 minuut Zakelijk

ZEEWOLDE -  Mike Kastrop, eigenaar van Classic Mike, ontving op 1 maart jl. uit handen van gedeputeerde Chris Jansen en wethouder Erik van de Beld het PSO-certificaat voor trede 3. Classic Mike heeft de hoogste trede en het 30+ certificaat bereikt van de PSO en behoort daarmee tot de top van Nederland. Hiermee prolongeerde Mike Kastrop zijn positie als meest sociale onderneming. Bij de vorige meting in 2022 wist hij ook al de hoogste trede te behalen.

De Prestatieladder Socialer Ondernemen is het keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Tijdens een onafhankelijke audit wordt de mate van sociaal ondernemen gemeten. Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving. Classic Mike behaalde met een score van 86,2 de hoogste score van Nederland.

Gedeputeerde Chris Jansen toonde zich onder de indruk van de inzet van Mike Kastrop, die niet kijkt naar de beperkingen van mensen maar naar hun mogelijkheden en talenten. Jansen: “Dat is precies wat mensen die een steuntje in de rug nodig hebben om zelfstandig mee te kunnen doen in de maatschappij. Mike Kastrop biedt hun een werkplek in zijn werkplaats waar zij hun mogelijkheden en talenten kunnen ontdekken, verder ontwikkelen en inzetten.” Jansen liet zich door de aanwezige jongeren informeren over hun bijzondere werk dat bestaat uit het reviseren en restaureren van klassieke auto’s. Onder leiding van Mike Kastrop doen zij dat met passie en naar vermogen. De producten die zij afleveren staan in de branche van klassieke automobielen bekend om hun uitzonderlijke kwaliteit.

Mike Kastrop was zeer verheugd met het behalen van het certificaat. Boven winst maken is zijn doel om continuïteit te realiseren door met kansrijke jongeren te werken. Bij Classic Mike krijgen jongeren de kans om met plezier aan mooie projecten te werken en tegelijkertijd de fijne kneepjes van het restaureren, reviseren en herstellen van automobielen te leren. Op deze manier worden zij op een duurzame en kwalitatief goede wijze geholpen zich op de arbeidsmarkt te redden. “Als meer organisaties sociaal ondernemen, groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe”, zei Kastrop.