Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Toon Hermans Huis zegt het met rozen

· leestijd 1 minuut Zorg en Welzijn Instagram

ZEEWOLDE – Vrijwilligers van het Toon Hermans Huis Zeewolde (THHZ) deelden vrijdag op de markt rozen uit. Hiermee vroegen zij aandacht voor Wereld kanker dag op 4 februari, maar ook voor het eigen inloophuis aan het Mazerhard.

De grote witte rozen, geschonken door een weldoener die onvermeld wil blijven, waren bedoeld om, geheel in stijl van Toon Hermans zelf, mensen een hart onder de riem te steken.

Ook Laura, die boodschappen deed, kreeg op deze manier een roos aangereikt door een vrijwilliger. “Wat een leuke verrassing”, lacht ze. “deze roos geef ik door aan mijn vriendin Anna, die een zwaar jaar heeft gehad. Ze heeft net de chemokuur achter de rug, maar krijgt alweer een beetje haar op haar hoofd.”

Marktbezoekers konden ook een wens ophangen in de wensboom. “Als Toon Hermans Huis gaan wij kijken of wij wensen in vervulling kunnen laten gaan.”

(tekst loopt door onder de foto)


wensboom van Toon Hermans Huis Zeewolde - Zeewolde Actueel

Inloophuis

Het inloophuis aan het Mazerhard is iedere donderdag van 10.00 tot 12.00 open voor een kopje koffie en een praatje. Er worden tevens uiteenlopende activiteiten georganiseerd waarbij er ook ruimte is om uiting te geven aan ervaringen en gevoelens.

Het THHZ werkt eraan de activiteiten verder uit te breiden. “Deze staan ten dienste aan mensen met kanker en zijn gericht op de (hulp) vraag die zij stellen.”

De activiteiten worden verzorgd door mensen die graag hun kennis en vaardigheden ten dienste stellen aan mensen met kanker.

Om een groter aanbod aan activiteiten aan te kunnen bieden zoekt het THHZ vrijwilligers. “We denken daarbij bijvoorbeeld aan activiteiten die ontspanning bieden, voor afleiding zorgen of bijdragen aan lichamelijke conditie, zoals: samen gaan zwemmen, wandelen, dieren verzorgen, schrijven, schilderen, fotografie, handwerken, spelletjes etc.”, aldus het bestuur. “Dit kan in een kleine groep of één op één, eenmalig of een aantal keer.” Belangstellenden die tijdens de inloopochtend aanwezig willen zijn als gastvrouw/heer zijn ook welkom.

Ook professionals die hun vakkennis willen delen met de gasten van het THHZ zijn welkom. Bijvoorbeeld door een lezing te geven over onderwerpen zoals rouwverwerking, voeding, zin geven aan je leven of door ondersteuning te bieden bij een re-integratietraject.

Contact opnemen kan via info@toonhermanshuiszeewolde.nl

Meer informatie: www.toonhermanshuiszeewolde.nl