Afbeelding
Foto: Eigen foto

Gerard den Bakker nieuwe fractievoorzitter ChristenUnie

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE – Gerard den Bakker is per 1 januari de nieuwe fractievoorzitter van de ChristenUnie in de gemeenteraad van Zeewolde. Hij volgt Tamara Baas op, die vanwege haar drukke werkzaamheden als beleidsadviseur Onderwijs bij de gemeente Urk een stapje terug doet. Baas blijft wel gewoon raadslid. 

Geen gemakkelijk besluit

Baas is vanaf eind november 2022 werkzaam als beleidsadviseur Onderwijs bij de gemeente Urk. In toenemende mate merkte zij dat de beschikbare tijd die zij voor het voorzitterschap had ging conflicteren met haar persoonlijke ontwikkeling als beleidsadviseur. “Als fractievoorzitter heb je net iets meer taken en overleggen dan als ‘gewoon’ raadslid”, realiseerde baas zich. Mede daarom vond ze het geen gemakkelijk besluit. “Ik heb de rol van fractievoorzitter met veel plezier vervuld en heb daarin ook een positieve bijdrage mogen leveren aan de gemeenteraad als geheel. Die rol ligt me ook.” Waar mogelijk blijft Baas daarin ook haar bijdrage leveren, maar ze zegt haar opvolger niet voor de voeten te willen lopen. “Daar moet ik echt voor waken.” Het werk als voorzitter van de oordeelsvormende commissie blijft Baas wel doen. En ook als raadslid binnen de fractie. “Er blijft nog genoeg werk over om te doen, ook zonder fractievoorzitter te zijn.”

In de samenleving

Gerard den Bakker gaat zijn fractievoorzitterschap met enthousiasme aan. “De afgelopen anderhalf jaar heeft Tamara de basis gelegd voor een stabiele en goed functionerende fractie. Ik heb veel van Tamara mogen leren en toen zij de vraag voorlegde aan de fractie voelde ik dat het tijd was om het voorzitterschap over te nemen. Ik kijk er naar uit om samen met het bestuur, de fractie en de wethouders een hecht team te vormen en samen te werken voor de inwoners van Zeewolde.” Naast het leidinggeven aan de fractie en zorg dragen dat er zoveel mogelijk punten uit het coalitieakkoord worden bereikt, heeft Den Bakker zich twee doelen gesteld. “Ten eerste: zorgen dat we als ChristenUnie Zeewolde midden in de samenleving staan en dat we hier onze doelen en standpunten op baseren. Ten tweede ga ik me er voor inspannen dat we een toegankelijke en positieve partij zijn die bekend is bij de inwoners van Zeewolde.”