Afbeelding
Foto: Woonpalet

Nieuwbouw aan de Windlust bereikt hoogste punt

· leestijd 1 minuut Algemeen Instagram

ZEEWOLDE - Salverda Bouw en Woonpalet markeerde dinsdag 26 maart, samen met alle toekomstige bewoners, het hoogste punt van De Zoeker en De Verwachting; twee appartementengebouwen, elk bestaande uit 16 huurappartementen, die worden ontwikkeld aan de Windlust in de Polderwijk. 

Vaak staat de nieuwbouw zelf centraal bij een hoogste punt, maar dit keer stonden de bewoners centraal. Om dit te markeren, namen zij deel aan een speeddate-evenement, met wethouder Helmut Hermans die het startsein gaf. 

Elkaars naam kennen

Voordat het speeddaten begon, informeerde Gerrit de Brake, Senior projectleider Salverda Bouw de bewoners over de bouwvorderingen. Hij lichtte een aantal wetenswaardigheden toe, zoals over de verschillende nestkastjes en details over de architectonische keuzes, zoals de houten gevelbekleding en witte belijning in het metselwerk, die naadloos aansluiten op de omgeving. 

Aansluitend nam wethouder Helmut Hermans het woord die de bewoners feliciteerde met hun appartement. Hij gaf aan blij te zijn met dit soort ontwikkelingen voor duurzame en betaalbare woningen die een mix van bewoners aantrekken.

Ramon Vos, manager Vastgoed Woonpalet maakte vervolgens het bruggetje naar het speeddaten. Maar pas nadat hij iets had verteld over de herkomst van de namen van de gebouwen. De Zoeker en De Verwachting zijn vernoemd naar historische molens elders in Nederland, passend bij de ontwikkeling in de Molenbuurt . En het thema ‘molens’ wordt ook verwerkt in de inrichting van de gebouwen. Ramon Vos: “Door met de inrichting aandacht te besteden aan waar de namen vandaan komen, halen we de gebouwen uit de anonimiteit. En dat is ook wat we de bewoners toewensen. Wonen op een plek waar je niet anoniem bent, maar waar mensen je naam kennen en iets van je achtergrond weten.”

Daarmee introduceerde hij het speeddaten, dat met luid getoeter van wethouder Helmut Hermans startte. Bewoners raakten met elkaar aan de praat aan de hand van verschillende vragen en de reacties waren heel positief. Bewoners koppelden terug het heel prettig te vinden hun buren te hebben ontmoet. “Geweldig initiatief en een bijzonder leuke ervaring”,  aldus één van hen.

De Zoeker en De Verwachting

De Zoeker en De Verwachting zijn ontworpen door FIER Architecten uit Nijkerk en worden ontwikkeld door Salverda Bouw. De 20 appartementen met 2 slaapkamers zijn circa 60 m2, de 12 appartementen met 3 slaapkamers zijn circa 73 m2. Alle appartementen hebben vloerverwarming, vijf zonnepanelen, zonwering en een mooi balkon/terras aan de woonkamer. De wasmachine-aansluiting is slim verwerkt in de technische ruimte en elk appartement heeft een eigen fietsenberging naast de appartementengebouwen.  

Zoals het er nu naar uitziet, worden de appartementen eind 2024 opgeleverd.