Gerrit Wolthuis, Arend Dubbelboer en Mannes Schoppink voeren tijdens de reünie gesprekken met polderpioniers.
Gerrit Wolthuis, Arend Dubbelboer en Mannes Schoppink voeren tijdens de reünie gesprekken met polderpioniers. Foto: Zeewolde Actueel

Grootse reünie polderpioniers in feesttent op evenemententerrein

· leestijd 1 minuut Algemeen Instagram

ZEEWOLDE – In het kader van ‘Zeewolde 40 jaar’ wordt dinsdag 11 juni van 14.00 tot 17.00 uur in de feesttent op het evenemententerrein een grootse reünie gehouden van polderpioniers uit de periode 1978-1987. De vroegste bewoners uit het dorp en het grote buitengebied krijgen de gelegenheid elkaar op deze middag in een plezierige en ontspannen sfeer te ontmoeten.

Gesprekstafel

De pioniers uit de vroegste jaren van Zeewolde woonden op het Trekkersveld, de RCN of nabij de jachthaven, maar het kan ook dat zij zich met succes inschreven voor de uitgifte van landbouwgrond of vanaf 1984 behoorden tot de eerste inwoners van het nieuwe dorp aan het Wolderwijd. 

Gerrit Wolthuis en Mannes Schoppink zullen tijdens de reünie als het duo ‘Meester & Meester’ gesprekken hebben met een aantal ‘hoofdrolspelers’ uit de beginjaren. Zo hebben de eerste burgemeester, de eerste predikanten, de eerste havenmeester, de eerste recreatiedirecteur en enkele eerste (agrarische) ondernemers hun medewerking aan de middag reeds toegezegd. Uiteraard komen ook meerdere vroegste boeren aan het woord en kunnen zij aan de gesprekstafel herinneringen ophalen aan de tijd dat zij de in veel gevallen grote stap maakten naar de polder, het nieuwe land.

Gezellig samenzijn

Arend Dubbelboer, bekend van Omroep Flevoland, loopt ’s middags met een microfoon door de zaal om (ook) de overige bezoekers te spreken en de stemming te peilen. De reünie is tevens en vooral een gezellig samenzijn, er zal dan ook volop tijd worden ingeruimd elkaar in een informele sfeer te ontmoeten. En dat uiteraard eventueel onder het genot van een hapje en een drankje. 

Willem Hoving, zoon van polderpioniers die in april 1980 vanuit het Drentse Roswinkel een boerderij startten aan de Reigerweg, zorgt daarbij ondertussen voor muzikale omlijsting van de bijzondere middag. De commissie die zorgt draagt voor het organiseren van de reünie bestaat naast de genoemde heren uit Thea van Bavel-de Bruyne, Rika Fluks, Helga Hoekman-Kuipers, Linda Knook, Egbert Koops, Jaap Lodders, Thea Meijer, Douwe Monsma, Erna Rienstra en Evelyne Verschoor.

Aanmelden

Tickets voor de reünie van de polderpioniers kosten € 10,- en kunnen tot en met maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) online worden besteld via polderpioniers.eventgoose.com. Voor wie bestellen online echt niet mogelijk is, bestaat de mogelijkheid de tickets af te halen (alleen bij contante betaling) bij Foto René Tuinte, Raadhuisstraat 38. Het eerste kopje koffie (met iets lekkers) is bij het inschrijfgeld inbegrepen. Drankjes zijn verder voor eigen rekening.