Afbeelding
Logo

‘Circulair ondernemen? Kies voor een kleinere voetafdruk!’

· leestijd 1 minuut Ingezonden

FLEVOLAND - Circulair ondernemen is in. Behalve op energie kunnen bedrijven ook besparen op grondstoffen. Veel Flevolandse bedrijven maken stappen hierin en wisselen kennis uit, meldt Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF).

Welke Flevolandse bedrijven durven de challenge aan en gaan hun voetafdruk verkleinen? Doe mee met de challenge van deze week. Om een eerste stap te zetten bij energiebesparing kun je gratis energiebespaarmeetlatten aanvragen voor jouw werknemers. Doe mee via: www.ikdoemeejijook.nl

Duurzaam ondernemen

NMFF: Steeds meer bedrijven voelen de noodzaak en dragen hun steentje bij, door bijvoorbeeld bewuster met het grondstoffenverbruik om te gaan of met energie. Hierdoor wordt niet alleen het milieu gespaard, maar kunnen ook kosten worden béspaard. Grondstofbesparing kan op verschillende manieren worden gerealiseerd, zeker ook op de werkvloer. Denk aan het sorteren en reduceren van afval op de werkplek, minder gebruik van papier (denk ook aan papieren handdoekjes), geen gebruik van wegwerp plastics (zoals verpakkingen). Ook kan er gekozen worden voor duurzaam kantoormeubilair. Of ga aan de slag met energiebesparing.

“Zet een stap. Wil jij jouw werknemers inspireren om energie te besparen? Je kunt gratis energiebespaarmeetlatten aanvragen voor jouw werknemers. Deze zijn verkrijgbaar in het Nederlands, Pools, Duits, Engels en Arabisch. Meld je aan via www.ikdoemeejijook.nl en geef aan in welke talen jij deze wilt ontvangen.”

Samen verkleinen we de voetafdruk

Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en andere organisaties challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen. Februari staat in het teken van duurzaam ondernemen. Aan één challenge meedoen is al een stap in de goede richting. Want daardoor draag je bij aan minder CO2 uitstoot en energieverbruik. “Samen creëren we dus één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl.”