Eigen foto

Zure nederlaag Wolderwijd/DYZLE tegen koploper

Sport

ZEIST/ZEEWOLDE - Afgelopen zaterdag moest Wolderwijd/DYZLE afreizen naar Zeist om aan te treden tegen koploper RDZ. In een aantrekkelijke en boeiende wedstrijd waren het de Zeewoldenaren die de koploper een lastige middag bezorgden. Uiteindelijk liep Wolderwijd/DYZLE tegen een zure en onverdiende 13-14 nederlaag aan.

Gedurende het grootste deel van de wedstrijd waren het de gasten uit Zeewolde die de wedstrijd dicteerden. Wolderwijd/DYZLE kende een prima start en stond na ruim tien minuten op een 1-4 voorsprong. Met geduldig spel werd de voorsprong uitgebouwd tot een 6-8 ruststand. Uit het wedstrijdbeeld kwam naar voren dat de Zeewoldenaren prima waren opgewassen tegen de koploper in de 3e klasse.

Ook in de tweede helft bleef het beeld onveranderd. Het was Wolderwijd/DYZLE als bovenliggende partij. Via een 7-11 tussenstand kon tien minuten voor tijd de 10-12 genoteerd worden. In een kort tijdsbestek was het een RDZ dame die het gat overbrugde met twee afstandstreffers, die uit het niets vielen. Op dat moment werd het een “erop en erover” voor RDZ, waarbij het slotakkoord voor Wolderwijd/DYZLE was.

Al met al een goede teamprestatie, waarbij tot het laatste fluitsignaal inzet werd geleverd om een goed resultaat te behalen. Uiteindelijk bleven de punten, gezien het spelbeeld over de gehele wedstrijd, onverdiend in Zeist achter. Een zure constatering, maar tegelijkertijd is aangetoond dat Wolderwijd/DYZLE voor geen enkele ploeg hoeft onder te doen op dit niveau. Opvallend detail in deze wedstrijd was dat - anders dan gebruikelijk - alle doelpunten voor rekening van de heren kwamen.

Doelpunten: Rick Bultman (6), Jan Hoekstra (4) Timon Vonk (2) en Jouke Engelsman