Karim Arzini, Man of the Match.
Karim Arzini, Man of the Match. Foto: Zeewolde Actueel

VVZ behaalt moeizame, maar verdiende overwinning op OWIOS

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE - Na een serie wedstrijden met veel puntverlies lukte het VV Zeewolde zaterdagmiddag voor het eerst sinds 18 november weer eens een wedstrijd te winnen. Concurrent voor de derde plaats OWIOS uit Oldebroek werd moeizaam met 3-2 verslagen, zeker voor wie bedenkt dat er tot vlak voor rust geen vuiltje aan de lucht leek.

Koud

Milan Brüggemann (20) speelde zaterdagmiddag voor het eerst weer mee in het eerste van VV Zeewolde, nadat hij in 2019 de overstap had gemaakt naar de jeugdopleiding van het Ermelose DVS ’33 en vervolgens anderhalf jaar deel uitmaakte van de selectie van VVOG uit Harderwijk. Ook Denilçon Ramazan was weer wedstrijdfit, maar begon nog op de bank. Zeewolde-OWIOS werd een boeiende wedstrijd om te zien en deed een klein beetje vergeten dat het de koudste zaterdagmiddag van het seizoen was, tot nu toe althans. Zeewolde was de bovenliggende ploeg in de eerste helft. Veel kansen waren er niet, maar de thuisploeg ging er wel uiterst secuur mee om. Na een prachtige actie van Julian de Roder wist de geheel vrijstaande Abelkarim Arzini in de elfde minuut via de binnenkant van de paal voor 1-0 te zorgen en twee minuten voor rust verdubbelde Collin van den Brink de score door een puike voorzet van Pepijn Pelgrum hard binnen te koppen: 2-0. Robin Hop strafte in de extra tijd van de eerste helft een fout van VVZ-doelman Martin van Barneveld genadeloos af en zorgde er daarmee voor dat de wedstrijd nog lang niet was gespeeld: 2-1.

Rentree

In de tweede helft maakte Ramazan zijn langverbeide rentree alsnog. Die duurde echter niet lang. Na een minuut of twintig greep hij naar zijn hamstring en moest zich daardoor alweer laten vervangen. VVZ breidde de voorsprong in de 74e minuut nog wel uit na een vloeiende aanval over meerdere schijven met opnieuw Van den Brink als eindstation: 3-1. De wedstrijd leek beslist, maar de gasten gaven niet op en in de 85e minuut zorgde Mike van ’t Oever met een schitterende pegel voor 3-2. Even later leken de Oldebroekers zelfs op 3-3 te komen, ware het niet dat assistent-scheidsrechter Henk Meijer (hinderlijk) buitenspel had geconstateerd. Scheidsrechter Zander Pouls nam het signaal over, maar VVZ ontkwam niet aan een hete slotfase. Het werd nog extra billenknijpen toen de later tot man of the match uitgeroepen Arzini na een tweede gele kaart (wegtrappen van de bal) uit het veld werd gestuurd. Nadat Pouls er na de reguliere speeltijd nog tien minuten bij liet spelen, konden VV Zeewolde en het thuispubliek pas opgelucht ademhalen en waren de drie punten veilig gesteld. Zaterdag 27 januari gaat de formatie van Carl Aventurin in Swiferbant op bezoek bij Swift ’64.