Afbeelding
Foto: HVZ

Hengelsportvereniging ‘Ons Stekkie’ blijft groeien

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE - De lokale hengelsportvereniging groeide ook afgelopen jaar weer, dit keer met ruim 8%. Zowel het aantal senioren als junioren nam toe.

De sport leeft als nooit tevoren geeft penningmeester P. Ocks aan. “We bieden een steeds breder scala aan activiteiten aan, die de sport in de breedte maar ook andere activiteiten dekt. Naast de bekende hengelsportactiviteiten organiseren we ook een culinaire avond, dartwedstrijden en casting events.”

Ook het vliegvissen heeft inmiddels een vaste plek verworven. “Vliegen binden is weliswaar niet vissen, maar het blijft een uitdagende manier om de natuur te imiteren en een aas te binden dat vangt. Elke maand gaan we er voor zitten in het clubhuis en leren we van de cursusleider(s). Hoofdzaak blijft uiteraard het vissen in alle stijlen en voor iedereen.”

Belangrijk voor de hengelsportvereniging is dat vissen in Zeewolde toegankelijk blijft voor iedereen. “Maar ook dat dit in de toekomst alleen maar mooier zal worden, door bijvoorbeeld de aanleg van aangepaste vislocaties.”

Sportvissen is en blijft erg laagdrempelig. “Sterker nog: er is zelfs de mogelijkheid voor jeugd om dit gratis te doen.”

Voor 2024/2025 zijn alle ogen gericht op het verwezenlijken van mooie visplaatsen en trailerhellingen. Ook wordt er volop meegedacht over de inrichting en visstand op de randmeren. Daarbij worden alle andere zaken niet uit het oog verloren. De Nederlandse hengelsport staat voor een mega verandering. De organisatie zal zich regionaal en zeker ook landelijk in een moderner jasje steken, “waarbij de borging van rechten en het opkomen voor onze belangen voorop staan”.

De vereniging staat voor een modernisering en zal zich regionaal en landelijk inzetten voor de belangen van de hengelsport. “Sportvissen is veel meer dan alleen vissen”, aldus Ocks. “Wij zijn de hoeders van het huis van de vis en alles wat daarbij hoort.”

Activiteiten

De komende evenementen van de Hengelsport Vereniging in Zeewolde zijn onder andere de zomerwedstrijd aan de dorpsgrachten op 14 april, de jeugd viscursus (karper en roofvissen) op 16 april, en op 18 april een avond voor senioren die karper vissen. 

Alle informatie- en cursusavonden zijn gratis toegankelijk.  

Aanmelden kan via secretaris@visseninzeewolde.nl 

Afbeelding
Open dag bij Manege Zeewolde Ingezonden 29 apr, 17:27
Afbeelding
Jarig Staatsbosbeheer biedt jarig Zeewolde nieuwe 'Van Boom tot Bos wandeling' aan in Horsterwold Algemeen Instagram 29 apr, 17:02
Afbeelding
Boekpresentatie over omgekomen piloot 'Lenny' Werner die nooit werd gevonden Algemeen Instagram 29 apr, 13:00