Afbeelding
Voorbeeldfoto: Jeu de Boules

Harry Uit de Bosch winnaar jeu de boule Paastoernooi

Sport

ZEEWOLDE - Op Tweede Paasdag vond bij Jeu de boulesvereniging Les Trois Etoiles het Paastoernooi plaats. Bij dit toernooi gelden traditioneel andere spelregels dan normaal. 

Na het uitwerpen van de but wordt deze vervangen door een (hardgekookt) ei en in de eerste ronde krijgt men een strafpunt als het ei geraakt wordt. In de tweede ronde krijgen de spelers juist een bonuspunt als het ei geraakt wordt. Dit vergt een goede concentratie en een ingewikkelde puntentelling, maar het brengt ook hilariteit teweeg. 

Na drie spelronden waren er drie spelers die alle drie partijen hadden gewonnen. De eerste twee hadden precies evenveel pluspunten en moesten daarom nog een beslissende boule zo dichtbij mogelijk bij de but gooien. 

Dit lukte Harry Uit de Bosch als beste, dus hij was de winnaar van het toernooi. Als tweede eindigde Piet Verschure en de derde plaats was voor Ina den Bakker. De Volgende Keer Beter prijs was voor Ineke Ebbeling. 

Het volgende toernooi op de agenda is het Man-Vrouw toernooi op zondag 19 mei. Kijk voor meer info op www.jeudebouleszeewolde.nl

Afbeelding
Realisatie nieuw woonzorgcomplex in Zeewolde een stap dichterbij Ingezonden 1 uur geleden
Afbeelding
Provincie stelt jaarlijks ā‚¬ 130.000,- subsidie beschikbaar voor het beleefbaar maken van Flevolands erfgoed Ingezonden 1 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving geopend voor de Avondvierdaagse Zeewolde Algemeen 1 uur geleden