Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Rotarycheques voor hospice, Toon Hermanshuis en IDPZ

· leestijd 1 minuut Zorg en Welzijn Instagram

ZEEWOLDE – Rotaryclub Zeewolde verrichtte dinsdagavond in het Golfrestaurant de jaarlijkse uitreiking van de cheques die mede mogelijk waren geworden door de Nieuwjaarsduik en allerlei acties daaromheen.

Hospice

Er waren cheques voor de Stichting Hospice Zeewolde, het Toon Hermans Huis Zeewolde en het Interkerkelijk Diaconaal Platform Zeewolde. Elk van de drie goede doelen kreeg een cheque van € 4.000,-. Het Hospice Zeewolde is momenteel ‘in oprichting’. De stichting is volop bezig met fondsenwerving daarnaast op zoek naar een passende locatie. Het hospice moet een plek worden ‘waar leven en dood samenkomen’ en stervenbegeleiding wordt geboden aan bewoners en hun naasten. Het is de bedoeling dat er een plaats wordt gecreëerd waar bewoners de laatste periode (meestal enkele tot enige weken) van hun leven door kunnen brengen. De verzorging van en de aandacht voor de bewoners zal grotendeels worden uitgevoerd door vrijwilligers. De medische zorg wordt door verplegend personeel en huisartsen geboden.

Toon Hermans Huis

Het Toon Hermans Huis Zeewolde aan Mazerhard 37 profileert zich als het ‘centrum voor leven met en na kanker’ en is bedoeld voor mensen die met de ziekte te maken hebben (gehad) en daarnaast ook voor hun naasten. Elke donderdag is er van 10.00 tot 12.00 uur een inloopochtend. Deze hebben een zeer laagdrempelig karakter, zodat bezoekers onder elkaar weer een beetje op verhaal kunnen komen. Daarnaast zijn er in het THHZ regelmatig lezingen en (creatieve) workshops. Tevens komt de Toon Hermans Huisband van tijd tot tijd langs om samen met belangstellenden muziek te maken. Net als de Stichting Hospice Zeewolde staat of valt het Toon Hermans Huis Zeewolde met (de inzet van) vrijwilligers. Robs Kaastour zorgde vorig jaar voor veel nieuwe sponsoren en mede daardoor ook voor nieuw elan.

IDPZ

Het Interkerkelijk Diaconaal Platform Zeewolde (IDPZ) is vooral bekend van de kerstpakkettenactie voor dorpsbewoners die rond het sociaal minimum (moeten) leven. Ook zijn er een paas- en een zomeractie. Het IDPZ werkt veel samen met de Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland (MDF), de Arme Kant van Zeewolde (AKZ) en Voedselbank De Kostmand. In het IDPZ trekken de diaconieën van de verschillende kerken in Zeewolde gezamenlijk op.

Uitreiking

De cheques werden dinsdagavond uitgereikt door de huidige voorzitter van Rotaryclub Zeewolde, Leo Rietbergen. Namens de Stichting Hospice Zeewolde werd de cheque in ontvangst genomen door de bestuursleden Gerrit van de Beek en Laura Prins. Het Toon Hermans Huis Zeewolde werd bij de cheque-uitreiking vertegenwoordigd door voorzitter Hans Nobel, het IDPZ door de vrijwilligers Pauline Vonkeman en Melissa van de Beld.

Stichting Hospice Zeewolde
Toon Hermans Huis Zeewolde
IDPZ