Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Sponsortocht voor Toon Hermans Huis kent flitsende start

· leestijd 1 minuut Zorg en Welzijn Instagram

ZEEWOLDE – Gezeten op zijn klassieke tractor met een nog opvallender aanhanger erachter vertrok Rob van Hoogdalem woensdagochtend vanaf Pannenkoekenrestaurant Hans en Grietje aan de Sternweg voor zijn ‘Kaastour’ ten bate van het Toon Hermans Huis Zeewolde richting dorp.

Verkleed als ‘kaasmeisje’ nam Erna Rienstra van het THHZ plaats op de bok. Bestuur en vrijwilligers van het Zeewolder inloophuis zwaaiden het bijzondere duo uit. Sinds 6 mei trekt Van Hoogdalem met zijn opmerkelijke combinatie langs alle 85 inloophuizen in het land. Hij eindigt op zaterdag 30 september bij zijn eigen ‘Samen sterk huis’ in Woerden. Deze en komende dagen is Zeewolde aan de beurt voor ‘Robs Kaastour’. Zo probeert Van Hoogdalem aandacht te genereren voor het inloophuis aan Mazerhard 37, dat als ontmoetingsplaats dient voor mensen die zelf of in hun naaste omgeving te maken hebben (gehad) met kanker. Via de verkoop van kazen zamelt hij er en passant geld voor in. 

De start op het Trekkersveld was meteen goed. Het eerste bedrijf doneerde reeds duizend euro, hetgeen een mooie opsteker was voor de verdere rondgang langs de bedrijven op het industrieterrein. Ook SBS6 was geïnteresseerd in Robs Kaastour en maakte woensdagmorgen opnames op het Trekkersveld. Tevens waren de makers van ‘Hart van Nederland’ aanwezig in het inloophuis aan het Mazerhard, alwaar gesprekken werden gevoerd met gasten. Rob van Hoogdalem zal op Pinkendag (zaterdag 2 september) eveneens van de partij zijn. Dan is hij te vinden aan de linkerkant van het Horsterplein (gezien vanaf de Horsterweg), om inwoners van Zeewolde te informeren over donatiemogelijkheden. Om het inloophuis open te kunnen houden is er als basis jaarlijks 7.500 à 10.000 euro nodig, zo liet het bestuur van het THHZ onlangs weten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding