Chimpansee Fiffy onder haar deken
Chimpansee Fiffy onder haar deken Foto: Stichting AAP

Inzamelingsactie dekens voor chimpansees bij AAP

Ingezonden

ALMERE - Nu de lente zich aankondigt en de opruimwoede toeslaat, roept Stichting AAP op tot een bijzondere inzamelingsactie voor de chimpansees. “Omdat de temperaturen in het voorjaar soms nog wat aan de frisse kant zijn, willen wij ervoor zorgen dat de chimpansees warm en comfortabel blijven. Daarom doen wij een dringende oproep voor de donatie van (winter-)dekens, zodat de chimpansees zich warm kunnen houden en nesten kunnen maken om in te slapen.”

Dekens doneren is een simpele manier om te helpen en direct een positief verschil te maken in het leven van de chimpansees. “Chimpansees houden van de buitenlucht, maar hebben soms een extra laagje warmte nodig in het Nederlandse klimaat,” legt Pieter Levelink, teamleider Chimpanseecomplex, uit. “Onze voorraaddekens raakt snel op, en we hebben dringend behoefte aan grote, dikke dekens, bij voorkeurgemaakt van wol of fleece.’’

Er zijn alleen dekens nodig en géén (hoes-)lakens, matrashoezen, kussenslopen of handdoeken. Eerdere inzamelingsacties waren al succesvol. “Wij hopen ook nu weer te mogen rekenen op de steun van iedereen die de chimpansees een warm hart toedraagt.”

Meer info: www.aap.nl

Afbeelding