Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

College reageert op vragen over (geluids-) overlast

· leestijd 1 minuut Politiek

ZEEWOLDE - De fractie van Leebaar Zeewolde stelde het college van B en W op 18 oktober een aantal vragen met betrekking tot overlast van brommers, fietsers en Fatbikes en geluidoverlast door werkzaamheden op het terrein Jachthaven Wolderwijd.

Overlast brommers, fietsers en Fatbikes in het centrum en daarbuiten

Het college van B&W zegt in een reactie op de hoogte te zijn van de overlast, zoals met name fietsen in het centrum waar dit verboden is en geluidsoverlast van bromfietsers/scooters, en erkent dat het goed denkbaar is dat inwoners hier overlast van ervaren. “Hoewel de activiteiten gerelateerd aan “bezorging aan huis” bijdragen aan de overlast, wordt deze niet uitsluitend veroorzaakt door deze bezorgdiensten”, aldus het college. Handhaving op geluidsoverlast volgens bepaalde artikelen van de APV blijkt lastig door gebrek aan waarnemingen en klachten. “Ondanks regelmatige surveillance is dit niet waargenomen. Wel is gehandhaafd op het fietsverbod in het centrum.” Volgens het college zijn er dit jaar 13 waarschuwingen en 6 processen-verbaal uitgedeeld. Het college belooft voortdurende monitoring en mogelijke opvolging bij klachten.

Geluidsoverlast door werkzaamheden op Jachthaven Wolderwijd

Bewoners aan de Zeewolderdijk ervaren geluidsoverlast van werkzaamheden aan een boot op het terrein van Jachthaven Wolderwijd. Ondanks pogingen van bewoners om de overlast te verminderen via contact met de jachthaven en de bootbezitter, blijven de werkzaamheden doorgaan. Omdat de geluidsoverlast van het terrein van de jachthaven (wat een inrichting is) komt, valt dit niet onder de APV van Zeewolde, zegt het college in een reactie. “Klachten kunnen wel getoetst worden aan de normstelling voor geluid op grond van de Wet milieubeheer, vastgelegd in het Activiteitenbesluit.” Eerdere klachten zijn gecontroleerd door de Omgevingsdienst, waarbij geen overschrijding van geluidsniveaus is vastgesteld.  

Lees hier  de volledige reactie van het College van B en W op de vragen van Leefbaar Zeewolde.