Hank Hendrikx (links), Jonathan Porteous (rechts)
Hank Hendrikx (links), Jonathan Porteous (rechts) Eigen foto

Zeewolder turners op NK

Sport Instagram

ALKMAAR/ZEEWOLDE - Turners Jonathan Porteous en Hank Hendrikx uit Zeewolde deden afgelopen weekend mee aan het NK Turnen in Alkmaar.

Beide mannen turnen bij Olympia Harderwijk. Jonathan kwam dit jaar voor het eerst uit bij de senioren. Een pittige categorie waar over het algemeen hoge D scores (moeilijkheid) wordt geturnd. 

Jonathan heeft al veel oefeningen met een hoge moeilijkheid, maar turnt zijn element nog niet altijd consistent genoeg waardoor ze niet altijd even goed lukken. Zo landde hij zijn dubbel salto op vloer niet, viel hij op voltige en lukte zijn handstand hele draai niet op brug. Maar desondanks draaide hij een strakke wedstrijd met een geweldige rekoefening vol reuzen- en een dubbel salto af en werd 17e van Nederland.
Zondag turnde Jonathan ook nog met zijn team een mooie wedstrijd en hier werd hij 5e.

Hank Hendrikx deed mee met de junioren 2. Ook hij turnde een mooie wedstrijd, maar schoot hij nog wat tekort in zijn D score en E score (uitvoering). 

Voor beide jongens zit het wedstrijdseizoen er nu op en kunnen ze hard gaan trainen voor het nieuwe seizoen waar ze beiden nog een jaar in dezelfde categorie mogen uitkomen. Wel draaien ze in juni nog een clubkampioenschap, waar er een grote kans is dat Olympia weer een Zeewolder clubkampioen krijgt.

Afbeelding
Realisatie nieuw woonzorgcomplex in Zeewolde een stap dichterbij Ingezonden 56 minuten geleden
Afbeelding
Provincie stelt jaarlijks ā‚¬ 130.000,- subsidie beschikbaar voor het beleefbaar maken van Flevolands erfgoed Ingezonden 59 minuten geleden
Afbeelding
Inschrijving geopend voor de Avondvierdaagse Zeewolde Algemeen 1 uur geleden