Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Herinrichting Centrumcarré van start: Zuiderzeeweg tot december afgesloten (fase 1)

Gemeente

ZEEWOLDE - Het Centrumcarré zijn de wegen die om het (winkel)centrum liggen: Horsterweg, Gelderseweg, Stevinweg, Flevoweg en Zuiderzeeweg. Deze wegen worden door de gemeente opnieuw ingericht.

De werkzaamheden worden in verschillende fases uitgevoerd en de eerste fase begint op dinsdag 24 oktober op de Zuiderzeeweg. Vanaf deze datum is de Zuiderzeeweg tot en met vrijdag 22 december volledig afgesloten. Ook parkeren langs de Zuiderzeeweg is niet mogelijk. Woningen, appartementen en winkels blijven te voet bereikbaar. Voor voetgangers worden tijdelijke voetpaden en oversteekplaatsen ingericht. 

Tijdens fase 2 zal de rotonde Horsterweg/Zuiderzeeweg worden heringericht. Deze rotonde is afgesloten van maandag 30 oktober tot en met vrijdag 24 november.

In de periode van vrijdag 10 november tot en met vrijdag 17 november krijgt de Horsterweg nabij sportcomplex Het Baken een nieuwe asfaltlaag. De weg is dan afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid met borden.  

De bussen van de lijnen 142, 144 en 159 zullen een aangepaste route volgen. Voor de lijnen 144 en 159 is er een tijdelijke halte gecreëerd op de Sportlaan, tegenover school De Levant.

Zie ook: zeewolde.nl/centrumcarré