Afbeelding
Foto: Pixabay

College streeft naar deelname Schone Lucht Akkoord

Politiek

ZEEWOLDE – Het college van B en W heeft gereageerd  op de schriftelijke vragen van D66 over de deelname aan het Schone Lucht Akkoord (SLA). De vragen werden gesteld naar aanleiding van het uitblijven van concrete acties, ondanks eerdere communicatie over deelname aan het SLA.

Het college stelt dat de intentie altijd is geweest om deel te nemen zodra de benodigde ambtelijke capaciteit en financiële middelen duidelijk waren. “De communicatie richting de raad is mogelijk iets te beperkt geweest.”

Het college erkent dat er vertraging is opgetreden in de uitvoering van het SLA en dat de terugkoppeling hierover aan de Raad idealiter eerder had moeten plaatsvinden. Gebrek aan ambtelijke capaciteit wordt genoemd als oorzaak voor deze vertraging.

Het college geeft toe dat de deelname aan het SLA tot op heden nog niet is uitgevoerd. Echter, op basis van voortschrijdend inzicht is ervoor gekozen om de onderzoeksopdracht naar de omvang van een eventueel luchtkwaliteitsprobleem en de benodigde capaciteit en middelen op te nemen in het Duurzaamheidskompas en deel te nemen aan een provinciaal onderzoek naar luchtkwaliteit. “Zo wordt de deelname aan het SLA geborgd en kan deze op een later moment worden bekrachtigd.”

Het college erkent dat de communicatie mogelijk tot misverstanden heeft geleid bij de Raad en de inwoners van Zeewolde. Het benadrukt echter dat door het opnemen van het onderwerp in het Duurzaamheidskompas en de deelname aan het luchtkwaliteitsonderzoek, de intenties van het huidige college duidelijk zijn uitgesproken en geborgd.

Het college van B&W benadrukt dat het streven blijft om deel te nemen aan het Schone Lucht Akkoord en zal de Raad tijdig informeren over verdere ontwikkelingen.

René de Jong, Anneleen Links en Ben Scharft zijn klaar voor de fandag op 8 mei.
Wolderwijd kijkt uit naar fandag: 'Zichtbaarheid belangrijk voor toekomstambities' Sport Instagram 6 mei, 12:00
Gerrit Jan Gorter
Burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde kondigt vertrek aan Gemeente Instagram 6 mei, 11:53
Afbeelding
Tessa Schoots niet in de prijzen tijdens EK Taekwon-Do Sport 6 mei, 10:31