Afbeelding
Foto: Eigen foto

Band Landhuis & Caravan wint HPK Bandcompetitie

· leestijd 1 minuut Algemeen Instagram

ERMELO/ZEEWOLDE - De Nederlandstalige muziekband Landhuis & Caravan, opgericht door Stefan Brouwer uit Zeewolde en Matthijs Kist, veroverde op zaterdag 13 april de harten van het publiek en de jury in de finale van de spannende HPK Bandcompetitie 2024, georganiseerd door Grand Café Het Postkantoor te Ermelo. Zij hebben daarmee de hoofdprijs van € 1.000 gewonnen.

De competitie, die in december vorig jaar van start ging, betrok het publiek als jury, waarbij zij hun mening konden geven over het optreden van verschillende lokale bands. Naast het publiek waren er ook drie juryleden samengesteld. De jury was het erover eens dat er drie bands in aanmerking kwamen voor de finale avond, t.w. Landhuis & Caravan, No No Joe en Questions Blues, allemaal bands van de Veluwe. Landhuis & Caravan kwam als winnaar uit de bus. 

Eigen nummers

Landhuis & Caravan telt vijf bandleden waarvan twee uit Zeewolde en drie uit Ermelo en omgeving. De nummers worden door de band zelf geschreven en gecomponeerd. De band begon als een spontane creatieve uitlaatklep tijdens een jaarlijkse vakantie met een groep vrienden in België in 2021. Sommigen bespelen een instrument, maar het gaat hoofdzakelijk om de gezelligheid met elkaar. Stefan en Matthijs spelen beiden gitaar en drums en begonnen een keer ’s avonds uit het niets nummers te componeren. Na positieve reacties van vrienden besloten ze hun passie serieuzer te nemen en te zoeken naar bandleden om hun muziek uit te brengen. Naast Stefan en Matthijs bestaat de band uit Ruben (toetsenist), Dimitri (elektrische gitaar) en Mitchel (bassist).

Sinds vorig jaar brengt Landhuis & Caravan maandelijks singles uit, en in juni van dit jaar staat hun eerste album gepland. De band heeft ook deelgenomen aan het wekelijkse muziekspel op Radio 3 FM, ‘Debuut in een Minuut’, waar hun nummer ‘Sowieso’ positieve reacties ontving.

Met het oog op de toekomst plannen ze optredens in diverse plaatsen om hun muziek te verspreiden en hopen ze op meer bekendheid om vervolgens een optreden te doen in The Lux in Zeewolde. Daarnaast staat er een optreden gepland met het Utrechts orkest in november van dit jaar, waarschijnlijk in Tivoli Vredenburg in Utrecht.

Via onderstaande links zijn nummers te beluisteren die Landhuis & Caravan heeft uitgebracht: 

https://youtu.be/WjFgAkNKpmk?si=4cTJtUx3kAzZa1dr 

 https://open.spotify.com/track/0HP3emCPvHE30Ii3DXQ5bG?si=CqZGWtffS-G5NFU-fdng8A

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Provincie stelt jaarlijks € 130.000,- subsidie beschikbaar voor het beleefbaar maken van Flevolands erfgoed Ingezonden 7 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving geopend voor de Avondvierdaagse Zeewolde Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Informatiemiddag over 'levend verlies' georganiseerd door CVA-keten Noordwest-Veluwe Ingezonden 1 mei, 08:21