Voorzitter Ger Blom feliciteert man of the match Milan Brüggemann.
Voorzitter Ger Blom feliciteert man of the match Milan Brüggemann. Foto: Zeewolde Actueel

Zeewolde blijft op koers richting mogelijk kampioenschap

· leestijd 1 minuut Sport Instagram

ZEEWOLDE – VV Zeewolde bleef zaterdagmiddag voor de tiende achtereenvolgende maal ongeslagen. De formatie van Carl Aventurin had weinig te duchten van tegenstander VSCO ’61 uit Oosterwolde. De 3-1 was uiteindelijk een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen in het veld.

Snelle voorsprong

Mede vanwege het fraaie voorjaarsweer was het zaterdagmiddag goed vertoeven op sportpark De Horst. Ook de gasten uit Oosterwolde hadden het nodige publiek meegenomen. Domper voor de thuisploeg was dat Yannick van Zwam niet kon meespelen en waarschijnlijk ook de rest van het seizoen niet inzetbaar zal zijn. Voor het overige kon Aventurin beschikken over een vrijwel fitte selectie. De polderboys wisten daarbij wat hun te doen stond: winnen en daarmee de koppositie behouden in de 3e klasse C (district Oost).

De dadendrang werd al na een minuut beloond. Denilçon Ramazan liet vanaf de linkerkant drie verdedigers zijn hielen zien en gaf de bal perfect voor op Collin van den Brink die vervolgens deed wat hij moest doen: 1-0. Halverwege de eerste helft leek VVZ uit een vrijwel identieke situatie de score te verdubbelen, maar nu werd de goal vanwege buitenspel afgekeurd.

Drie minuten voor rust was het echter wel raak. Karim Arzini, die tot dan toe weinig geluk had gehad met zijn acties, sneed door de verdediging van VSCO en gaf uiteindelijk ook doelman Django van der Landen het nakijken: 2-0.

Verzet gebroken

In de 52e minuut werd de wedstrijd definitief beslist. De later tot man of the match uitgeroepen Milan Brüggemann kwam aan de linkerkant van het strafschopgebied helemaal vrij te staan en gaf de bal voor op Van den Brink, die alleen nog maar in hoefde te tikken: 3-0. Het verzet van de gasten was daarmee gebroken. Aventurins mannen maakten de fout het veldoverwicht niet verder uit te drukken in goals, anders was 4 of 5-0 helemaal niet onmogelijk geweest.

Uiteindelijk hielp Martin van Barneveld er nog aan mee dat de gasten de eer konden redden. De doelman werd er vijf minuten voor tijd voor bestraft dat hij bij een uittrap de bal buiten het strafschopgebied nog in handen zou hebben gehad. Invaller Remco van ’t Hul wist wel raad met het buitenkansje en prikte de vrije trap in de rechterkant van het doel: 3-1. Vermeldenswaard was nog dat invaller Rick Nell bij VV Zeewolde zijn debuut in het eerste elftal maakte.

Concurrent Zwart-Wit ’63 won zaterdag ook, terwijl ZAC door een gelijkspel verder achterop raakte.

Zaterdag 13 april gaat VVZ op bezoek bij VV ’s-Heerenbroek (bij Kampen), terwijl in Zwolle de kraker ZAC-Zwart-Wit ’63 op het programma staat.

Realisatie nieuw woonzorgcomplex in Zeewolde een stap dichterbij Ingezonden 4 uur geleden
Provincie stelt jaarlijks € 130.000,- subsidie beschikbaar voor het beleefbaar maken van Flevolands erfgoed Ingezonden 4 uur geleden